Youtube Greatest Hits

by Jules Janssen • 2009-10-27

Slimme manier om een videoclip met slechte muziek toch gigantisch vaak te laten bekijken: maak er één groot ‘Best of Youtube‘ feest van. Erg vermakelijk.

youtubegreatest

Kylie Auldist

by Jules Janssen • 2009-10-25

Het wordt weer winter mensen. De temperatuur komt inmiddels nog nauwelijks boven het vriespunt uit (waarom is Al Gore nu nergens te zien?) en de mensheid trekt zich rap terug in hun knusse huisjes. Tijd voor een stukje hartverwarmende muziek dus. Laat mij nu net de perfecte tip daarvoor hebben: Kylie Auldist.

Deze dame was mij tot voor kort volkomen onbekend, maar sinds het horen van haar ‘Made of Stone’ album ben ik verkocht.
Mevrouw zong eerder bij ‘The Bamboos’ en heeft ook haar stem geleend voor enkele Hed Kandi tracks, maar met dit album zet ze een heerlijke soul-plaat neer die deze winter absoluut niet in uw iPod mag ontbreken. (bol.com, iTunes)

kylieauldist

Privacy & criminelen

by Jules Janssen • 2009-10-24

Volgens de Bond van Wetsovertreders – je moet ‘t maar durven – schendt een camera in een woning de privacy van een eventuele insluiper. De club is naar de Nationale Ombudsman gestapt omdat de politie Drenthe beelden van een inbreker op internet had gezet. Volgens de woordvoerder van de boeven gaan camera’s in woonhuizen ‘te ver’. Is het niet zo dat alle rechten van een normaal mens vervallen op het moment dat hij een dergelijke criminile daad verricht? Filmen, mishandelen, waarom niet? Die meneer had daar in de eerste plaats gewoon nooit mogen zijn.

WHY

by Jules Janssen • 2009-10-21

De mannen van Wally (niet Eddy) staan bekend om hun kekke, luxueus uitgevoerde, strakke design-bootjes. Niet in de laagste prijsklasse natuurlijk, maar dat deert niemand in deze post-recessie tijd. Zo hebben ze sinds jaar en dag schuitjes in de categoriën sail, power, mega en giga. Deze laatste categorie bevat boten compleet met tennisbanen, jungle-tuinen en plaats voor extra boten!

Alsof dat nog niet genoeg was heeft het volk van Wally de handen ineen geslagen met de tassenverkopers van Hermès. Resultaat: een  jacht van 58 bij 38 meter die meer weg heeft van een eiland dan van een boot. De WHY (Wally – Hermès Yachts). Drie verdiepingen luxe met onder andere een strand (!), spa, bibliotheek, gastenverblijf, bioscoop en ga zo maar door. Wat het kost? If you have to ask you can’t afford it. Let er bij de aanschaf trouwens wel op dat de verlichting op het hele ding uit ultra-zuinige LED lampjes bestaat. Dat scheelt weer een duit.

why

Quote analyseert DSB

by Jules Janssen • 2009-10-20

Een mooie analyse van Quote, ruim een jaar geleden, over Dirk Scheringa en zijn DSB.
Heel jammer voor de persoonlijk gedupeerden natuurlijk, maar het voordeel zou moeten zijn dat we nu van die achterlijke commercials af zijn.

RevampMusic

by Jules Janssen • 2009-10-19

revamp

Sinds afgelopen weekend is het internet weer een website waarmee ik me heb bemoeid rijker. In opdracht van de dame & heren van NI Concept & Design heb ik namelijk het technische deel voor de nieuwe site van Revamp gerealiseerd.

Revamp is de nieuwe band van Floor Jansen die u dient te kennen als zangeres van de ontzettend succesvolle band After Forever. Nadat deze band vorig jaar uit elkaar ging maakte Floor al snel de beslissing dat ze opnieuw wilde beginnen en zo snel mogelijk een band aan het publiek wilde presenteren. Deze band is nu compleet en klaar om de wereld te veroveren. Met deze prachtige site natuurlijk: revampmusic.com

Jaspers, Lakeman & voetbal

by Jules Janssen • 2009-10-17

yvonjaspers

“Jaspers, bekend van huilende licht autistische boeren zonder vrouw en andere Viva-televisie, is door het succes van Boer Zoekt Vrouw helemaal de weg kwijtgeraakt.”, aldus Bert Brussen bij 925 naar aanleiding van Yvon Jaspers’ momentje bij DWDD van de week. Deze scène lijkt op zichzelf een verdienste van mevrouw Jaspers, waarin ze de killer van DSB toch even lekker ongecontroleerd uit de hoek laat komen. Mooie televisie, alleen die zeikerige ‘maar het doet u dus heel veel’ er direct achteraan geeft mij alweer de kriebels.

Veel erger wordt het nog als u het gesprek met Hans Kraay Jr. uit die zelfde aflevering bekijkt. Mathijs en Hans praten vol liefde over Maradona, Argentinië, VI en voetbal in het algmeen. Yvon voelt zich duidelijk buitengesloten en besluit zichzelf wederom even profileren door continu tegen het concept ‘voetbal’ aan te gaan schoppen. Ondertussen ligt ze dan ook nog het stereotype vrouw uit te hangen. Nog steeds allemaal prima natuurlijk. Irritant, maar vergeeflijk. Maar dan… Dan haalt mevrouw het in haar botte kop om te beweren dat ‘het geklets over voetbal’ zo een ‘slappe niksigheid over niks’ is. Juist. Dus dat Boer zoekt vrouw gehannes is kwaliteits tv over de diepere zin van het leven waarvan iedere kijker elke week weer een stuk wijzer wordt? Verschrikkelijk.

Mijn aanzien voor mevrouw Jaspers heeft na haar debuut in Klokhuis jaren geleden nooit meer datzelfde niveau gehaald. Boer zoekt vrouw is dan ook nooit mijn programma geweest, al moet ik natuurlijk toegeven dat de kijkcijfers aangeven dat niet iedereen er zo over denkt. Leuk voor haar. Maar dit! ‘Voetbal is goeiekope roddel’, durft ze dan ook nog te zeggen. Meneer Brussen tikt de spreekwoordelijk spijker exact op zijn kop door te constateren dat deze juffrouw compleet de weg kwijt is.
“Wat doet dan nou met jou Yvon? Heb je er nou helemaal geen gevoel bij terwijl je die onwetende boeren misbruikt voor dat leedvermaak programma van je?”

iPhone snelheid tip

by Jules Janssen • 2009-10-16

Voor iedereen met een iPhone (of iPod touch) zal het een bekend fenomeen zijn dat het apparaat na langdurig intensief gebruik wel eens een stuk trager kan worden. Spelletjes, SMS en andere geheugentrekkende applicaties maken de gadget er niet bepaald rapper op. Uiteindelijk schoont de telefoon om de zoveel tijd het geheugen op en kun je er weer volop tegenaan, maar dat kan even duren. Alternatief is om de telefoon opnieuw op te starten, maar stel je voor dat je 30 seconden niet bereikbaar bent!

Gelukkig hebben de slimme mensen van Apple een – volgens mij – ongedocumenteerde handeling ingebouwd om snel het werkgeheugen vrij te geven:
Hou de aan/uit knop ingedrukt totdat de ‘uitzetten’ slider verschijnt. In plaats van die slider hou je op dat moment de ‘home’ knop ingedrukt totdat de slider weer verdwijnt. That’s it! Als nieuw.

met dank aan @rvromans

Printliminator

by Jules Janssen • 2009-10-14

PrintLiminator: Handige tool om internetsites te printen. Klik alle onnodige rotzooi als advertenties, widgets en meer van die ongein weg en print alleen datgene waaraan je kostbare inkt wil uitgeven.

Photoshop, maar dan anders

by Jules Janssen • 2009-10-12

Stel, je wil een foto hebben van een man die een frisbee gooit en een hond die naar die frisbee toespringt. Stel, je hebt alleen geen beschikking over een hond, of over een frisbee. Eigenlijk heb je niet eens een camera om die foto mee te maken. Probleem, zou je zeggen, maar natuurlijk is er een oplossing: Sketch2Photo.

photosketch

Het principe is simpel: je tekent wat je wil zien, zet erbij wat het moet voorstellen en laat het programma zijn werk doen. Sketch2Photo zoekt dan op inernet naar geschikte plaatjes en creëert van het geheel één fotorealistische voorstelling.

Ter bevestiging

by Jules Janssen • 2009-10-10

Dat Mad Men echt zo een goede serie is, wordt maar weer eens bevestigd door het feit dat Don Draper – de main man – gekozen is als ‘invloedrijkste man ter wereld‘.

Daarnaast, en op aandringen van Frank, is er op dit moment een andere serie die me weet te vermaken. Een serie van een heel ander kaliber, maar minstens zo vermakelijk: Entourage. Het verhaal van een beginnende filmster Vincent Chase die samen met zijn ‘entourage’ gevolgd wordt in zijn dagelijkse beslommeringen. Absoluut hoogtepunt in de complete serie is de rol van Jeremy Piven: Ari Gold, de agent van meneer Chase. Een keiharde zakenman, altijd gestresst, continu telefonerend, bij vlagen ongekend bot, maar vooral ontzettend grappig. Entourage, kijken dus.

arigold

New York Update

by Jules Janssen • 2009-10-08

newyorknight

De stad blijft mijn gemoederen bezig houden. En zo af en toe komt er nieuws uit die richting waarvan ik denk dat ik het moet delen. Natuurlijk is er David Letterman die zich vergallopeert blijkt te hebben met medewerksters van zijn show. Nieuws dat me vooral opviel omdat het zo zwaar opgevat wordt aldaar.

En hoewel niet helemaal ‘nieuw’, maar toch leuk, vind ik deze kerel die door de stad fietst en willekeurige mensen die op een taxi zwaaien ‘high fivet‘. Ook apart is deze mafketel die in de Apple Store of Fifth Ave een liedje heeft opgenomen over zijn liefde voor Apple producten / een meisje (niet helemaal duidelijk).

Dan iets dat ik al heel lang op de lijst heb staan van dingen die ik wil delen: Overheard in New York. Een gigantische en altijd groeiende verzameling van quotes die gewoon op straat in de stad zijn opgevangen. De een nog gekker dan de andere. Enkele pareltjes:

Quiztime

by Jules Janssen • 2009-10-05

Maandagavond, niets op tv, tijd voor quizzen waar je echt wat aan hebt.

Check hier je kennis over Arial & Helvetica en dan voornamelijk het verschil tussen deze twee. (ik: 19)
En dan voor de kenners deze: Noem binnen 5 minuten zo veel mogelijk HTML4 tags. (ik: 62)
Van wie komt welke quote: Gates of Jobs? (ik: 7)

Canabalt

by Jules Janssen • 2009-10-03

Simpel, verslavend. Canabalt heeft slechts één besturings-optie: springen. Rennen als een gek en van gebouw naar gebouw springen onder begeleiding van een quasi-8bit / 80’s soundtrack. Klinkt waanzinnig toch? Het is nog veel beter in werkelijkheid. Speel het online of op je iPhone / Touch.
Mijn highscore op dit moment is 4363m. En u?

canabalt

via Yewknee.

Spammen nu het nog kan

by Jules Janssen • 2009-09-30

Over een aantal uurtjes gaat de nieuwe telecomwet – met een kleine 4 maanden vertraging – dan toch van kracht. Kort samengevat komt het er op neer dat het hele B2B mailverkeer aan banden wordt gelegd. Allemaal die mail van die superinteressante aanbiedingen mag nu alleen nog maar verzonden worden als de ontvanger expliciet heeft aangegeven het daarmee eens te zijn.

Deze week, met vandaag als absoluut hoogtepunt, is dan ook voor veel bedrijven aangegrepen om nog eenmaal zoveel mogelijk rotzooi de deur uit te mailen. Ook zijn er veel ‘zakelijke mails’ met het vriendelijke verzoek of u zich wellicht wil uitschrijven als u in de toekomst geen mail meer wenst te ontvangen. Dat de aanbieder daarmee totaal de juridische plank misslaat is natuurlijk bijzaak. Geen actie van de ontvanger wil automatisch zeggen dat ik niets wens te ontvangen, niet andersom.

Heeft u dus nog wat interessante zakelijke mededelingen te doen? Ga uw gang, maar doe het snel, u heeft nog een kleine 3 uur. Samen maken we van vandaag de grootste spamdag ooit.

30 september spamdag

Burj Dubai in NYC

by Jules Janssen • 2009-09-26

Na een kort bezoekje eerder dit jaar aan Dubai was me wel duidelijk dat de Burj toren een behoorlijk grote jongen is (de verhalen van de locals over 1km hoogte blijken achteraf wat overdreven)
Onderstaande plaat geeft een idee van hoe het ding er uit zou zien tussen de ander huisjes die ze skyscrapers noemen in New York City, om het allemaal wat meer in perspectief te zien. Klik voor het origineel.

burjnyc

Starbucks nu nog meer overal

by Jules Janssen • 2009-09-25

Nu elke hoek in de Verenigde Staten officiëel een eigen Starbucks locatie heeft op elke hoek van de straat zijn ze op zoek naar de volgende stap in wereldheerschappij. Begrijpelijk natuurlijk dat ze zich op de iPhone richten. En geheel in stijl knikkeren ze direct twee apps op de markt. Eentje om de dichtsbijzijnde Starbucks te vinden, eentje om je koffie-credit-card te beheren. Met die tweede is het in een aantal vestigingen ook mogelijk direct te betalen. Door middel van een streepjescode die op het scherm verschijnt weet de koffiejuffrouw dan dat je betaald hebt. Hendig, want het meeslepen van zo’n kaart is natuurlijk een hels karwij.

starbucksapps

In Nederland schiet de groei van de koffieketen overigens niet echt op, met nog steeds 3 vestigingen binnen Schiphol en sinds kort één in Utrecht op het station. Zo te zien wil Servex er binnenkort ook een paar openen op Leiden & Amsterdam CS, maar wanneer is nog onduidelijk.

Sydney & Zandstorm

by Jules Janssen • 2009-09-23

Australië wordt momenteel getroffen door hun zwaarste zandstorm in ruim 70 jaar, iets wat best bizarre foto’s oplevert.

sydneyzand

Oproep voor de dames

by Jules Janssen • 2009-09-21

De net geen twee-en-een-halve meter lange Sultan Kosen uit Turkije is opgenomen in het Guinness Book of Records als – jawel – de langste levende man op aarde. En ondanks alle ramptoeristen die samen met hem op de foto willen is Kosen eenzaam, zo verteld hij in een interview met NBC. Zijn lengte schrikt dames vaak af, zo blijkt. Nergens voor nodig, want de sympathieke Turk stelt niet al te hoge (ha) eisen aan zijn toekomstige ega. Ze hoeft namelijk niet zo lang als hemzelf te zijn. Kijk, dat scheelt weer direct zo’n 3 miljard kandidaten.
Kosen is naast de grootste mens ter wereld ook de bezitter van de grootste handen en voeten. U weet wat daaruit te concluderen valt toch?

The temptation

by Jules Janssen • 2009-09-18

Een simpele test, een verrassend leuk effect: Leg een kind één snoepje voor en beloof hem er nog een te geven als ze even wachten met opeten.

bekijk de hele video in HD op Vimeo

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>