Aziz, grappige man

by Jules Janssen • 2010-01-22

Aziz Ansari

Aziz Ansari, je moet even wennen aan de naam, maar zijn grapjes zijn per direct leuk. De man is momenteel voornamelijk bekend (aan het worden worden) door de tv-serie ‘Parks & Recreation’, maar doet ondertussen ook zijn eigen stand-up comedy shows. Luister hier een stukje uit zijn meest recente ‘Intimate Moments for a Sensual Evening’. En bekijk ook zeker zijn twee optredens in de shows van Jimmy Kimmel & David Letterman.

Some shows on MTV… not really my cup of tea. Thats mainly because I don’t like huge pieces of shit in my tea.

Filmjaar 2010

by Jules Janssen • 2010-01-20

Tron Legacy

Wellicht onvoorstelbaar, maar ook dit jaar zullen er weer films gemaakt gaan worden. Natuurlijk de nodige sequels (Toy Story, Iron Man) en een aantal remakes (Robin Hood, Nightmare on Elm Street), maar welke zijn nou echt de moeite om voor naar de bioscoop te gaan? Hier een handige lijst:

Een mooi lijstje om het jaar mee te vullen, lijkt me zo. Iemand nog aanvullingen?

http://www.apple.com/trailers/fox/knightandday/

Eyckenduyn

by Jules Janssen • 2010-01-18

Het is weer zover: Nieuw werk uit de julesj stal. Dit keer in samenwerking met Meneer de WIT. De nieuwe website voor Golf & Company Club Eyckenduyn is een feit.
Na een gezellig middagje praktische ervaring opdoen met een heuze golfpro en de sfeer te hebben geproefd op het schitterende landgoed in Helden zijn we begonnen aan deze nieuwe online presentatie en ondertussen is het resultaat dus te bewonderen.

Eyckenduyn

Conan / Leno

by Jules Janssen • 2010-01-16

Tonight & Late Night shows hebben in Nederland nooit echt voet aan de grond gekregen als in Engeland of de VS, maar in de laatstgenoemde is momenteel een hele strijd gaande tussen de twee sterren van de avond op het NBC station. Jay Leno presenteerde namelijk sinds 1992 zijn Tonight Show, maar midden 2009 verruilde hij die plek voor een eerder tijdstip, waarop hij doorging met de ‘Jay Leno show’. Conan O’Brien neemt zijn plaats over en iedereen lijkt gelukkig. voor alle duidelijkheid

Nu Leno’s show op het eerdere tijdstip niet zo succesvol blijkt als men had gehoopt, komt vorige week ineens het nieuws dat hij waarschijnlijk zijn oude plek weer gaat innemen. O’Brien reageert ‘not amused’ en alle tonight & late night hosts op de Amerikaanse televisie moeten er natuurlijk iets over zeggen. De grappigste is ongetwijfeld Jimmy Kimmel die Jay Leno in zijn eigen show prachtig aanpakt.
Slachtoffer Conan – bijnaam ‘Coco’ – heeft inmiddels een heus support-team achter zich.

O'Brien & Leno

Nic Cage als iedereen

by Jules Janssen • 2010-01-12

In de categorie ‘single-serving-site’ van deze dinsdag het geweldie ‘Nic Cage as everyone‘. Prachtig Photoshop werk naar aanleiding van de overtuiging dat alles in het leven beter zou zijn met een beetje meer Nicholas Cage erbij. De meest unieke en flexibele acteur in zijn generatie.

Apple Tablet

by Jules Janssen • 2010-01-07

Apple Table concept

Vorig jaar is er niet één goed product onder die noemer uitgekomen, maar nog vóór het begin van 2010 werd al stellig verklaard dat dit hét jaar van de zogenaamde ‘tablet’ zal gaan worden. Voor zover ik kan inschatten, is een tablet een soort laptop zonder de toestenbord kant. Een e-reader met kleurtjes en plaatjes. Uiteraard met een multi-touch scherm.
Waarom zou iemand zo’n ding willen kopen? Wat is er handig aan het missen van een toetsenbord? Waar gebruik je zo’n ding? Er zijn redenen genoeg te verzinnen waarom eerder probeersels stuk voor stuk keihard faalden.
Desondanks weten de geleerden het deze keer zeker. Dit jaar gaat het wél lukken. Inmiddels is de CES begonnen en worden er her en der al daadwerkelijk ‘tablets’ gepresenteerd, waaronder een HP / Microsoft product dat wederom niet echt weet te overtuigen. Uiteindelijk zijn alle tech-ogen gericht op Apple. Hoewel er niemand is die heeft bevestigd dat Apple daadwerkelijk van plan is zo’n ding te gaan maken weet iedereen inmiddels hardstikke zeker dat het ding er gaat komen. Op korte termijn ook nog. Eerder deze week beweerde the Wall Street Journal namelijk dat de iSlate – zoals de Apple Tablet naar alle waarschijnlijkheid gaat heten – al in maart op de markt gaat komen. Het ding zal – volgens de mannen bij 925 – de journalistiek moeten gaan redden: “de laatste keer dat er zo veel opwinding was over een leestafeltje, stonden er Tien Geboden op.”

Resteert natuurlijk nog steeds de vraag waarom je zo’n ding zou gebruiken? John Gruber schrijft er een heel stuk over en ook bij Ars Technica hebben ze er zich druk over gemaakt. Uiteindelijk, zo concludeert meneer Gruber, zal de tablet een vervanger worden voor de Macbook. Hij zet er op in dat Apple met deze nieuwe vorm het ‘personal computing’ zal gaan herdefiniëren. Een redelijk groot en hoog ingezet doel, maar toegegeven, Apple deed het eerder met de mp3-speler en recenter ook met de mobiele telefoon.

Nog even wachten dus tot eind deze maand (de meningen zijn verdeeld over 26 danwel 27 januari) tot het ding gepresenteerd gaat worden.

Cd hoesjes met iTunes

by Jules Janssen • 2010-01-06

In de categorie ‘willekeurige openbaringen’ deze voor mij eerder compleet onopgemerkte feature in iTunes om gemakkelijk cd-hoesjes af te drukken van een willekeurige afspeellijst. Gewoon ‘printen’ als je afspeellijst in beeld hebt. Ctrl + P, ⌘ + P, Bestand → Printen, Archief → Afdrukken of hoe dan ook. Het werkt allemaal.

12 dagen gezeik…

by Jules Janssen • 2010-01-04

Het is wellicht wat laat om dit te melden, maar via iTunes kun van 26 december tot en met 6 januari elke dag een gratis liedje of app downloaden. Leuk gebaar zo in deze toch al dure tijd. Het aanbod bestaat uit gerenommeerde namen als Robbie Williams, Waylon, Tiësto en Leona Lewis. Niets van te zeggen.
Zo denken de meeste van de mensen die reageren in de iTunes store echter niet. Aan één stuk door gezeik over de gratis aangeboden content. ‘Wat een baggernummer’, ‘waarom deze live-versie?’, ‘Apple kom tot bezinning’ en meer van dat gedoe. Één van de gasten krijgt het zelfs voor elkaar om te gaan zeiken over het prijsbeleid voor app-developers. Ik heb het een aantal dagen kunnen aanzien, maar ik moest het nu toch echt even kwijt. Zijn we nou met zijn allen zo’n ontzettend ondankbaar volk?

12 dagen cadeaus

Tuper Tario Tros

by Jules Janssen • 2010-01-01

Na die gigantische laatste post van het vorige jaar is het nu weer tijd voor een snelle hap. En omdat deze middag waarschijnlijk uitermate brak verloopt bij deze wat mooi vermaak in de vorm van twee gecombineerde klassiekers: Super Mario Bros & Tetris. Samen gaan ze door het leven als ‘Tuper Tario Tros‘.

Tuper Tario Tros

2009, het zit er weer op

by Jules Janssen • 2009-12-30

We hebben de kerstdagen – altijd zwaar – nog maar net overleefd en er staat al weer een wisseling van jaar te wachten. Ondertussen moet er ook nog gewerkt worden. Het bloggen kan er dan, begrijpelijk, wel eens even bij inschieten. Denkt u echter niet dat het gebrek aan posts veroorzaakt wordt door desinteresse of een gebrek aan inspiratie. Inspiratie is er zo rond deze tijd wellicht wel meer dan ooit. En interesse nóg veel meer.

Als bewijs daarvoor, maar minstens ook als dank voor uw eindeloze support, onder de riem gestoken harten, oppeppende comments en meer van dat gedurende het afgelopen jaar, hierbij de grande finale van ‘julesj blog’ 2009. De mega-knaller waar we met z’n allen het hele jaar naartoe hebben geleefd. De bonus-editie die – stiekem – de rest van 365 dagen lang bloggetjes schrijven doet verbleken. Kijkt u even mee?

Allereerst moet ik even terugkomen op mijn eerdere bericht met het beste van het beste van de lijstjes die zo op ‘t eind van het jaar gepubliceerd worden. Een lijst die daar namelijk, net als voorgaande jaren, zeker aan moet worden toegevoegd is de lijst met ‘pareltjes uit de mailbox‘ van Webwereld. Ook dit jaar blijken er weer een heleboel mensen geen idee te hebben waar ze mee bezig zijn.
En dan by far de mooiste lijst van het moment: Union’s jaarlijkse nieuwsoverzicht met de ‘top stories’ van de afgelopen 4,5 miljard jaar. Berichten van de vroegste beschavingen die toch redelijk verrast waren toen God ineens de wereld kwam scheppen, terwijl alles er eigenlijk al was. Maar ook het verslag van de eerste mensen die dronken genoeg waren om zo het concept ‘dansen’ uit te vinden.

Dan nog een eigen-geproduceerd lijstje met het beste van YouTube (en gelijksoortige sites). Want met Kabouter Wesley en de zijnen kunt u natuurlijk al lang niet meer aankomen.

Dan oud & nieuw zelf. We zijn er nog maar ruim een dag van verwijderd en er schijnt iets behoorlijk speciaals te gaan gebeuren. Nu.nl rept namelijk over een ‘blauwe maan’ die tijdens de jaarwisseling aan de hemel gaat hangen. Volgens de journalisten aldaar is een blauwe maan, ik citeer, ‘de tweede volle maan in één kalendermaand’. Laat mij nou toevallig weten dat dit absoluut onjuist is. Hoe het wél precies zit, leest u bij de mannen van Panic. Dringend advies trouwens om hun uitleg en achtergrond-informatie over dit fenomeen echt door te nemen. Het staat namelijk vol van de opzienbarende feiten die u op het volgende feestje (jaarwisseling… duh!) gegarandeerd aanzien en respect zullen doen opleveren. Wist u bijvoorbeeld dat het jaar 46 vóór Christus maar liefst 445 dagen telde? Ha, dacht ik het niet.

Bijna het einde van twee-duizend-en-negen dus. Rest mij niets anders dan u allen een hele prettige jaarwisseling te wensen. En hopelijk tot over een paar dagen. In 2010 zal ik er ook weer voor u zijn met nieuw werk, verrassende openbaringen, onverwachte complotten, subtiele poëzie en vooral het vertrouwde gebrabbel.

vuurwerk

Kerstmis

by Jules Janssen • 2009-12-24

Ik zal nooit fan worden van dit kerstmis-gedoe, maar een plaat als ‘Last Christmas’ op een hele foute manier coveren is gewoon leuk.

Oplettendheid

by Jules Janssen • 2009-12-19

Zoals Dan Ariely al eens eerder zei: ‘Onze hersenen zijn 90% van de tijd bezig met het verwerken van visuele dingen. Als we zelfs daarmee zoveel fouten maken, hoeveel fouten maken we dan in de beslissingen van die andere 10%?’.
Hij had het over optische illusies, maar onze ogen laten ons op meerdere vlakken behoorlijk in de steek. Zo blijkt het zeer ingewikkeld om twee totaal verschillende mensen van elkaar te onderscheiden.

Maar ook deze prachtige kaarttruc maakt handig gebruik van het feit dat ons visuele korte-termijn geheugen zo lek als een mandje is. Meer ‘change blindness’ wordt veroorzaakt door een korte flikkering in beeld, zie demo. En dan natuurlijk de classic: ‘The Awereness Test‘, hoeveel keer wordt de bal gepasst door de spelers in wit?

Top 10 list of top lists 2009… best of

by Jules Janssen • 2009-12-14

Einde van het jaar: tijd voor lijstjes. Einde van een decennium: tijd voor lijstjes van lijstjes. Vandaar dat ik dan op mijn beurt dan weer een lijstje voor u heb samengesteld met de beste ‘best of’ lijstjes die ik de laatste tijd ben tegengekomen. Voor ieder wat wils, zoals u zult zien. Aanvullingen zijn natuurlijk welkom in de reacties.

Er volgen er in de komende tijd waarschijnlijk nog wel een heel aantal. Updates volgen…

En dan nog een extra bericht in het kader van lijstjes: Mocht u namelijk op zoek zijn naar een simpele en ‘designy’ manier om uw to-do lijstjes te organiseren, kijk dan zeker eens naar het nieuwe ‘TeuxDeux‘. Een zeer straight-forward, doch uiterst elegante lijstjes maker.

NOL travels

by Jules Janssen • 2009-12-11

Het schijnt zo te zijn dat een eenmanszaakje niet bepaald gelukkig maakt. Het brengt zelfs een aanzienlijk hogere sterfkans in het volgende jaar met zich mee. Het is dan ook daarom dat ik me graag met de twee enorme virtuozen achter Mancino & 10Pix (over de samenwerking later meer) heb samengeworpen om wederom een prachtig mooie nieuwe website neer te zetten.

NOL Travels

Vol trots presenteren we dan ook ‘NOL Travels‘. Een website vol met prachtige fotografie en een zeer originele presentatie, gehuld in een sterk staaltje techniek. NOL Travels is een reisbureau dat het net iets anders aanpakt dan anderen. Sowieso boekt u hier alleen reizen naar India, maar bovendien met een héél persoonlijke begeleiding en planning.

Whatsapp?

by Jules Janssen • 2009-12-09

Oproep aan alle iPhone gebruikers onder u: download per direct het superhendige ‘WhatsApp‘, waarmee u gratis en voor niets kunt chatten met andere iPhone gebruikers in uw contactpersonen lijst. Geen gedoe met accounts, gebruikersnamen en dat gehannes. Gewoon opstarten. De app zoekt automatisch naar andere WhatsApp gebruikers in uw lijst en de lol kan beginnen. Inclusief push-notificaties. Tot zo…

WhatsApp?

Serious Request ’09

by Jules Janssen • 2009-12-07

Volgende week vrijdag begint de jaarlijkse ‘Serious Request’ actie van 3fm weer. Drie DJ’s van de zender sluiten zich voor een hele week op in het glazen huis. Dit jaar staat het huis in Groningen, mede doordat Maastricht te lui was om een fatsoenlijk plan ervoor in te dienen. De kans was namelijk groot dat het project naar Maastricht zou gaan.

Anyway, een hele week geld inzamelen dus voor het goede doel. Vorig jaar bracht de actie ruim 5,5 miljoen op. Dit jaar is het natuurlijk de bedoeling om dat bedrag weer te verbeteren om zo de strijd tegen malaria kracht bij te zetten. En wie wil daar nou geen (financiëel) steentje aan bijdragen?
Bestel daarom vanaf vandaag de officiële Serious Request gear via de webshop. Jij een kek shirt / lanyard / muts / mok, zij een paar extra centen voor muggenbestrijding. Doen dus.

Serious Request webshop

Marshmallow test 2

by Jules Janssen • 2009-12-05

U herinnert zich nog de marshmallow test waarbij kinderen een snoepje voorgeschoteld krijgen met de uitdaging deze niet op te eten, zodat ze er later twee krijgen. Datzelfde dus met volwassenen.
In de categorie gerelateerd nieuws: Terwijl dit bericht verschijnt ben ik naar zeer grote waarschijnlijkheid misselijk van de Bolletje truffel kruidnoten. Goed spul is dat.

Hollywood vs New York

by Jules Janssen • 2009-12-04

We blijven even bij New York hangen. De stad is in de filmgeschiedenis namelijk al ontelbare malen compleet verwoest geworden door de meest uiteenlopende oorzaken. Goodbag maakte een prachtige compilatie.

Hollywood vs NY

Improv MSG

by Jules Janssen • 2009-12-03

Improv Everywhere – die club die Grand Central Station liet bevriezen – slaat weer toe. Deze keer is het een kleinere club mensen, aanwezig bij een Knicks wedstrijd in Madison Square Garden. Een van de ‘agents’, Rob, gaat wat te drinken halen en raakt verdwaald. De truc is deze keer om zoveel mogelijk mensen mee te laten zwaaien en roepen naar Rob om hem proberen terug te krijgen. Mooi werk.

ImprovEverywhere

Ook leuk: ImprovEverywhere’s High Five Escalator.

Feverº

by Jules Janssen • 2009-12-01

Zoals ik al eerder aangaf ben ik een enorme fan van RSS feeds om mijn favoriete sites bij te houden. Sommige volg ik voor mijn werk, sommige voor de lol. Sinds een jaar of twee worden al mijn feeds netjes bij elkaar gehouden en gefilterd door Google Reader. Een absolute aanrader, vooral ook dankzij de fantastische versie die deze applicatie voor de iPhone heeft, gewoon in Safari.

Ondanks mijn liefde voor Reader heb ik een alternatief geprobeerd waar ik al zo veel – voornamelijk via RSS-feeds natuurlijk – over had gelezen: Feverº. Een product van Shaun Inman, designer & developer, ook bekend van Mint. In tegenstelling tot Google Reader is Feverº een zelf-gehoste oplossing. Je hebt dus een server nodig om het ding op te installeren. Maar dan! De mooiste installatie-procedure van een software pakketje ooit! Drie bestandjes in een mini-zipjes, twee clicks, een scriptje dat op de achtergrond allerlei waanzinnige dingen doet en het ding loopt!
Daarna even mijn feedlijst uit Reader geïmporteerd en ik kon aan de slag. Prachtig.

Het is nog te vroeg om een complete review te geven, maar een aantal dingen vallen me zo direct op:

Voorlopig hou ik beide ‘aggregators’ nog even netjes naast mekaar aan. Google Reader heeft een betere mobiele interface, maar het installatieproces van Feverº zal ik niet snel vergeten. Ik hou u op de hoogte.

Feverº

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>