Spammen nu het nog kan

Door Jules Janssen • Wednesday 30 September 2009

Over een aantal uurtjes gaat de nieuwe telecomwet – met een kleine 4 maanden vertraging – dan toch van kracht. Kort samengevat komt het er op neer dat het hele B2B mailverkeer aan banden wordt gelegd. Allemaal die mail van die superinteressante aanbiedingen mag nu alleen nog maar verzonden worden als de ontvanger expliciet heeft aangegeven het daarmee eens te zijn.

Deze week, met vandaag als absoluut hoogtepunt, is dan ook voor veel bedrijven aangegrepen om nog eenmaal zoveel mogelijk rotzooi de deur uit te mailen. Ook zijn er veel ‘zakelijke mails’ met het vriendelijke verzoek of u zich wellicht wil uitschrijven als u in de toekomst geen mail meer wenst te ontvangen. Dat de aanbieder daarmee totaal de juridische plank misslaat is natuurlijk bijzaak. Geen actie van de ontvanger wil automatisch zeggen dat ik niets wens te ontvangen, niet andersom.

Heeft u dus nog wat interessante zakelijke mededelingen te doen? Ga uw gang, maar doe het snel, u heeft nog een kleine 3 uur. Samen maken we van vandaag de grootste spamdag ooit.

30 september spamdag

terug naar blog