Krijgsmacht op bezoek…

by Jules Janssen • 2011-01-05

Google Analytics is een formidabele service voor iedereen met een website. Om te beginnen geeft het een snel beeld van het aantal bezoekers van je site en hoe ze daar terecht zijn gekomen. Met iets dieper graven kun je ook achterhalen welke browsers ze gebruiken en vanuit welk land ze je bezoeken. Met nog iets meer graafwerk is echter ook zichtbaar via welke provider de bezoeker op je site surft. Zo kwam ik in de statistieken van mijn eigen site een aantal bezoekjes van het Ministerie van Defensie tegen. Via de zoekterm ‘jules janssen’ op Google heeft de terugkerende bezoeker met een retesnelle verbinding vanuit Den Haag ruim 4 minuten op de site rondgehangen.
Reden voor het bezoek? Geen idee, zouden ze achter mijn wereldheerschappij-plannen zijn gekomen? Of ben ik de aangewezen nieuwe bevelhebber?

Anyway, leuk om door die enorme bak data te graven. Tegelijkertijd maakt dit ook weer direct duidelijk hoeveel sporen je als bezoeker onbewust achterlaat. Tenslotte wil ik de mensen van Twynstra Gudde, Bayer AG, Netpresenter, General Motors en Charles University hartelijk danken voor hun regelmatige bezoeken. Keep coming.

Hidden app

by Jules Janssen • 2011-01-04

Iedereen met een Macbook of iMac opgelet! Er bestaat een kans dat een niet-eigenaar er op een bepaald moment per ongeluk met uw eigendom vandoor gaat. Altijd jammer. Gelukkig is er nu ‘Hidden app‘. Allereerst installeert u het programmaatje, waarna het op de achtergrond geruisloos gaat zitten wachten. Op het moment dat uw computer gesloten wordt geeft u dat online aan en vanaf dat moment wordt het programma actief. Er worden foto’s van de vinder gemaakt, screenshots van zijn of haar activiteiten en als bonus wordt de exacte locatie van het apparaat ook nog eens doorgegeven. Voor u gewoon een kwestie van simpel aanbellen en vriendelijk verzoeken uw computer te retourneren dus.

Voor de non-believers: Deze methode heeft zich inmiddels bewezen.

update: kom zojuist toevallig een cross-platform oplossing tegen.

Best of Lonely Island

by Jules Janssen • 2011-01-02

De heren van Lonely Island, die momenteel de hitlijsten bestormen met hun ‘I just had sex‘ waarin ook Akon, Blake Lively, Jessica Alba en John McEnroe gezellig meedoen, werden bekend met ‘Jizz in my pants‘ en ‘I’m on a boat‘. Heerlijke overdreven net-niet muziek die met een andere tekst zomaar eens een echte hit had kunnen worden. Volgens mij grappig genoeg om een lijstje te maken van meer van hun materiaal (including een beetje Saturday Night Live, waar de heren nu een onderdeel van uit maken):

Binnenkort komt het tweede album van Lonely Island uit en aangezien elke zichzelf waarderende rap-ster tegenwoordig een eigen wodka merk heeft kunnen ‘the dudes’ natuurlijk niet achterblijven, vandaar ‘Rökk‘.

year++

by Jules Janssen • 2010-12-31

Zo. Dat was ‘m dan weer. 2010. Twenty ten. Mooi jaar. De ene keer wat pech, de andere keer zwaar geluk. Het hoort erbij.
Op naar een zeer succesvol 2011. Proost!

2010 op julesj

by Jules Janssen • 2010-12-28

Het jaar zit er weer bijna op. Yes! Tijd voor lijstjes, waar we zo gek op zijn. Van mij geen muziek top 10 of lijst van meest schokkende nieuwsberichten van afgelopen jaar. Net als ruim anderhalf jaar geleden zou ik graag een lijstje met zoekwoorden willen delen die mensen naar deze site geleid hebben. Niet meer zo vreemd als de vorige keer, maar toch leuk om te zien:

Overigens gaat 2010 ook de boeken in als het jaar waarin ‘t portfolio zo min mogelijk ge-update werd. Schandalig natuurlijk. Een mooi doel voor 2011 dus.

Sneeuw time-lapse

by Jules Janssen • 2010-12-27

Hier in Nederland hebben we de tijdens de feestelijke kerstdagen al een heleboel gedoe en gezeik gehad met die rottige sneeuw. In de Verenigde Staten menen ze er altijd nog een schepje bovenop te moeten doen. Zie hier een fast-forward van ruim 80 cm sneeuwval.

Amen

by Jules Janssen • 2010-12-25

Omdat vandaag de uitgelezen dag is om te verwijzen naar Religulous en de kerstwens van Ricky Gervais. Smakelijk eten.

Heart of NYC

by Jules Janssen • 2010-12-22

Heerlijke beelden uit de mooiste stad op aarde. Aardig muziekje ook, welk nog beter is in de ‘live in LA’ versie.

Kerstmis

by Jules Janssen • 2010-12-20

Voorgaande jaren heb ik misschien de indruk gewekt dat ik geen fan ben van de feestdagen. Na het zien van dit stukje artistiek meesterschap ben ik om. En zonder kerstkoor is ‘t geen kerst natuurlijk. Zonder Santa – hetzij bezopen – ook niet. Kerstmis FTW!

DJay op de iPad

by Jules Janssen • 2010-12-18

Spelen met draaitafels blijft prachtig. Beetje de Tiësto / Girl Talk uithangen. Helaas zijn die Pioneer setjes redelijk onbetaalbaar en zullen ook de buren niet blij zijn als jij ineens een miljoen decibel door de tussenmuur probeert te jagen. Maar als altijd: There’s an app for that. Algoriddim’s DJay for iPad is namelijk een schitterende applicatie om je DJ kunsten op te botvieren. Pitch control, slidertjes, wave vormpjes, scratchen. Het kan er allemaal mee. Je hele iPod inhoud is direct toegankelijk en je staat dus binnen no-time te draaien. Je kunt je eigen set zelfs opnemen.

Klein gemis is een ontbrekende loop-functie. Ook wat effectjes zouden handig zijn. Desondanks een app die zeer de moeite waard is en waar ik me de afgelopen tijd al goed heb vermaakt. Klein voorbeeldje van wat ik in elkaar heb zitten ‘mixen’ alhier te downloaden. Let op: bespaar me uw commentaar dat ‘t allemaal niet piekfijn in elkaar overloopt, dat u schrikt van de plotselingen volume-wisselingen etc. Dit is bekend. Het is alleen om aan te tonen dat je in een half uurtje spelen best leuke dingen kunt proberen. Met ‘t converteren heb ik trouwens ook een leuke ruis toegevoegd. Geen idee waar die vandaan komt.

Hou deze link naar de iTunes plus upgrade pagina bij de hand, want de beveiligde aangeschafte bestanden uit iTunes zijn helaas niet bruikbaar.

Marktplaats & echte winkels

by Jules Janssen • 2010-12-15

Luuk Koelman deed ‘t al zo’n beetje voor in 2003/04 met zijn ‘brandbrieven‘: zogenaamd nette brieven schrijven met als doel de andere partij totaal belachelijk te maken. Inmiddels doet men op ‘waaromnogantwoorden‘ ongeveer hetzelfde. Deze keer met Marktplaats advertenties . Erg vermakelijk.

Dan een totale site de gewijd is aan een fenomeen waaraan ik me persoonlijk ook wel eens geërgerd heb: producten in de supermarkt die door iemand op compleet een andere plek zijn teruggelegd in het rek. Belachelijk. ‘Someone else will put it back‘.

Computerhulp

by Jules Janssen • 2010-12-14

Het komt in mijn geval regelmatig voor (al wordt het steeds minder) dat ik van familieleden vragen krijg over bepaalde computer zaken. ‘Ik krijg dit leuke filmpje van 973Mb niet verstuurd’. ‘Hoe krijg ik die levensgrote Carmen Electra bureaublad achtergrond weer weg?’. ‘Wat doet een aandeel Boskalis tegenwoordig nog?’. Voor iedereen die zulke vragen ook telkens weer moet beantwoorden heeft Google nu ‘Parent Tech Support‘. Stel simpelweg je hulppakket samen en verstuur alle instructies met ‘n druk op de knop naar de hulpbehoevende.

Helaas geen tip over ‘waarom moet ik niet op al die spam-links & viagra mails klikken en daarna klagen over de 60 toolbars en miljoen pop-ups’.

Model & misselijkmakend

by Jules Janssen • 2010-12-10

Ze is model, tikt met gemak 1000 dollars per uur af en u heeft haar hoofd waarschijnlijk nog nooit gezien. Haar lijf ook niet. Op basis van die ‘assets’ is ze dan ook absoluut geen model geworden. Ellen Sirot is namelijk handmodel en doet dientengevolge de hele dag eigenlijk gewoon helemaal niets. Ze kookt niet, ze maakt geen deuren open, doet niet aan sport, kan geen blikje openen etcetera. Allemaal om haar poezelige handjes te beschermen.

Is wat van te zeggen natuurlijk, als je handen je volledige inkomstenbron zijn. Maar moet je daarbij dan ook direct zo’n tergend onuitstaanbaar mens worden? Oordeel zelf:

Via @kottke

AH Appie & iPers

by Jules Janssen • 2010-12-08

Na de best clevere iPhone app ‘Appie’ die AH vorig jaar uitbracht (inmiddels geupdate met onder andere ideale looppaden) komt Albert Heijn nu ook maar een uiterst goed uitgevoerde website versie van de Appie. Op dit moment nog een testversie (die overigens voor IE6 gebruikers niet toegankelijk is), maar het ziet er al heel veelbelovend uit.

De site is qua design al mooi aangepakt maar vooral de technische uitvoering is wat opvalt. Natuurlijk kunnen we er allerlei hippe termen als HTML5, CSS3, ‘progressive enhancement’, ‘unobstrusive Javascript’ tegenaan gooien (waaraan dit product overigens feilloos voldoet), maar het uiteindelijke resultaat is wat telt: een prachtige interface die snel, simpel, gebruiksvriendelijk in elkaar steekt. Natuurlijk werkt de site / applicatie ook op de iPad  en zelfs op de iPhone ziet het er meer dan redelijk uit.

In de categorie ‘web applicatie & iPad’ is er meer nieuws: Krant ‘de Pers‘ kwam namelijk vorige week met een speciale website die gericht is op tablets: de iPers. Op dit moment betekent dat vooral de iPad, maar in de nabije toekomst komen daar waarschijnlijk al snel een aantal varianten bij. Door de kiezen voor een webapplicatie in plaats van een ‘app’ hebben die nieuwe apparaten dan ook direct toegang. Net als de Appie site is ook de iPers netjes ontworpen. Weinig frivooltjes en nutteloos gedoe. Vooral veel grote foto’s en duidelijke content. Aan snelheid zou nog iets gedaan mogen worden en helemaal top zou ‘t zijn als de content ook offline beschikbaar gemaakt zou kunnen worden zodat je ‘s morgens voor dat je de trein in stapt je actuele krant even kunt synchroniseren zodat je geen dure 3G data hoeft te verbruiken. Volgens de FAQ wordt daaraan inmiddels al gewerkt.

Qatar 2022

by Jules Janssen • 2010-12-06

Rusland in 2018, Qatar in 2022. De FIFA heeft gesproken en volgens de verliezende naties is het duidelijk dat Sepp en de zijnen hebben gekozen voor het grote geld. Doorgestoken kaart, omkoping, schandalig enzovoort.

Ook worden er direct vraagtekens gezet bij de mogelijkheid van Qatar om zo’n evenement te organiseren in een land waar het gemiddeld 48 ºC is en waar alcohol praktisch verboden is. Terechte zorgen, zo lijkt me. Op het alcoholverbod heeft de organisatie niet direct een antwoord, maar uit het indrukwekkend filmpje dat ze voor hun bid gebruikten (hieronder) blijkt dat ze over het hitteprobleem wel degelijk hebben nagedacht. De stadions en trainingsvelden worden namelijk netjes op 27 ºC gehouden. Volledig eco-vriendelijke en CO2 neutraal ook nog eens.

Het feit dat Qatar, met ongeveer een kwart de oppervlakte van Nederland, een iets te kleine voetbalnatie is om 12 gigantische stadions te hebben was ook door de organisatie zelf al opgemerkt. De stadions worden daarom op zo’n manier gebouwd dat ze ná het evenement gedemonteerd kunnen worden en naar de omringende Midden-Oosterse landen worden verplaatst. Zo profiteert de hele regio van het spektakel. Prachtig verhaal. De vraag is natuurlijk hoe dit in de praktijk gaat werken, maar het klinkt mooi. De 6,2 miljard die het emiraat er tegenaan gooit klinken misschien nog wel mooier.

Awesome mensen

by Jules Janssen • 2010-12-05

Het schijnt tegenwoordig ‘in’ te zijn om echt gigantisch awesome dingen te doen. Ik ben ondertussen ook tevreden met het bekijken van al die awesome gekkigheid. Een klein overzichtje:

Ook handig voor tijdens de eetpauzes gedurende de komende feestdagen. Impress de schoonfamilie.
PS: Morgen geen ‘hartelijk maandagmorgen’, aangezien dit me ruim voldoende lijkt om tot aan de koffiepauze zeker niets nuttigs te doen.

Winterfilms

by Jules Janssen • 2010-12-03

Omdat we sinds een aantal jaar hier in Nederland echt bizarre winters hebben is het verstandig, nu de eerste sneeuw alweer gevallen is, alvast een druk binnen-activiteiten programma op te stellen voor het komende half jaar. Eén van de invullingen voor zo’n warm avondje binnensdeurs vertier is natuurlijk het avondje bioscoop. Nou wil het toeval dat er de komende tijd weer een ruim aanbod aan zeer plezante films de cinema in geslingerd worden. Dat treft.

4’33” Stilte & Idols

by Jules Janssen • 2010-11-30

Vorig jaar werd er in Engeland succesvol actie gevoerd om, in plaats van de traditionele Idols winnaar, Rage Against The Machine tijdens de kerstdagen op 1 te krijgen in de hitlijsten. Ook dit jaar is er zo’n soortgelijke actie. Ditmaal probeert men John Cage’s compositie 4’33” op één te krijgen. Voor degene die niet bekend zijn met deze hit, het is exact 4 minuten en 33 seconden helemaal niets. Geen muziek. Stilte. In drie delen, dat wel. Ook voor 99 cent te koop in iTunes. Voor als je een keer een paar minuten stilte op je iPod wil. En nu zelfs in een uitvoering door een compleet orkest.

Op de Wikipedia pagina over 4’33” meer interessante feiten, zoals Mike Batt, die met zijn ‘one minute of silence’ voor de rechter werd gesleept wegens plagiaat en uiteindelijk de zaak zou hebben geschikt voor een bedrag met 6 cijfers!

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2010-11-15

De Sint is in het land en dientengevolge zit u voor ‘t eerst sinds maanden weer eens braaf om acht uur uw email en online sociale activiteit te checken. Veel te vroeg om echt iets nuttigs te doen natuurlijk. Vandaar het onderstaande lijstje. Fijne dag verder…

Nieuwe muziek

by Jules Janssen • 2010-11-12

Op de dag nadat het seizoen vol slechte muziek officiëel is begonnen uit pure wanhoop toch een post met nieuwe muziek die ik persoonlijk als ‘goed’ zou willen betitelen. Zo heeft de vriendelijke Cee-Lo Green – u kent hem wel – zijn album ‘Lady Killer’ eindelijk afgerond. Downloaden doet u hier.
Ook Kid Cudi, de plotselinge rage van 2009, heeft inmiddels zijn tweede album uit. Heel origineel ‘Man on the Moon II‘ genaamd.

Verder heeft Jamiroquai na 5 jaar weer eens de tijd genomen een album op te nemen. Het resultaat – ‘Rock Dust Light Star‘ – mag er zeker wezen.
Tenslotte zijn er nog twee albums die binnenkort uit gaan komen en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeer goed gaan zijn. Allereerst is er de nieuwe van Kanye West, My Beautiful Dark Twisted Fantasy. En dan het misschien wel meest besproken album van ‘t jaar: de Tron Soundtrack van Daft Punk.

Kortom, ondanks alle kerst en carnaval bocht die ons de komende tijd wordt opgedrongen is er ook nog allerlei goed materiaal te beluisteren. Geniet ervan.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>