Jaspers, Lakeman & voetbal

Door Jules Janssen • Saturday 17 October 2009

yvonjaspers

“Jaspers, bekend van huilende licht autistische boeren zonder vrouw en andere Viva-televisie, is door het succes van Boer Zoekt Vrouw helemaal de weg kwijtgeraakt.”, aldus Bert Brussen bij 925 naar aanleiding van Yvon Jaspers’ momentje bij DWDD van de week. Deze scène lijkt op zichzelf een verdienste van mevrouw Jaspers, waarin ze de killer van DSB toch even lekker ongecontroleerd uit de hoek laat komen. Mooie televisie, alleen die zeikerige ‘maar het doet u dus heel veel’ er direct achteraan geeft mij alweer de kriebels.

Veel erger wordt het nog als u het gesprek met Hans Kraay Jr. uit die zelfde aflevering bekijkt. Mathijs en Hans praten vol liefde over Maradona, Argentinië, VI en voetbal in het algmeen. Yvon voelt zich duidelijk buitengesloten en besluit zichzelf wederom even profileren door continu tegen het concept ‘voetbal’ aan te gaan schoppen. Ondertussen ligt ze dan ook nog het stereotype vrouw uit te hangen. Nog steeds allemaal prima natuurlijk. Irritant, maar vergeeflijk. Maar dan… Dan haalt mevrouw het in haar botte kop om te beweren dat ‘het geklets over voetbal’ zo een ‘slappe niksigheid over niks’ is. Juist. Dus dat Boer zoekt vrouw gehannes is kwaliteits tv over de diepere zin van het leven waarvan iedere kijker elke week weer een stuk wijzer wordt? Verschrikkelijk.

Mijn aanzien voor mevrouw Jaspers heeft na haar debuut in Klokhuis jaren geleden nooit meer datzelfde niveau gehaald. Boer zoekt vrouw is dan ook nooit mijn programma geweest, al moet ik natuurlijk toegeven dat de kijkcijfers aangeven dat niet iedereen er zo over denkt. Leuk voor haar. Maar dit! ‘Voetbal is goeiekope roddel’, durft ze dan ook nog te zeggen. Meneer Brussen tikt de spreekwoordelijk spijker exact op zijn kop door te constateren dat deze juffrouw compleet de weg kwijt is.
“Wat doet dan nou met jou Yvon? Heb je er nou helemaal geen gevoel bij terwijl je die onwetende boeren misbruikt voor dat leedvermaak programma van je?”

terug naar blog