Mad Men seizoen 5 vertraagd

by Jules Janssen • 2011-03-23

Twee keer in één week Mad Men gerelateerd nieuws is veel, maar dit keer is het van zeer kritische orde.
Het vijfde seizoen van de niet te missen serie lijkt namelijk vertraging op te lopen. Normaliter zouden de opnames rond deze tijd van start gaan, maar zender AMC heeft nog geen overeenkomst getroffen met studio Lionsgate noch schrijver Matthew Weiner. Zeer waarschijnlijk doordat de betrokken partijen nog steggelen over geld.

Op dit moment ziet het er naar uit dat de serie pas ergens eind 2011 of zelfs begin 2012 aan zijn 5e seizoen kan beginnen.

Hartelijk Maandagmorgen

by Jules Janssen • 2011-03-21

Deze week een speciale bijna-volledig-uit-video bestaande aflevering in de ‘hartelijk maandagmorgen’ reeks. Trommel uw collegae bij elkaar om uw monitor heen en genieten maar.

Dan nog dit: How a Tokyo Earthquake Could Devastate Wall Street and the Global Economy. Dat is de titel van een artikel uit 1989 van ene Michael Lewis.

A big quake has hit Tokyo roughly every 70 years for four centuries: 1923, 1853, 1782, 1703, 1633.

Het heeft deze keer iets langer geduurd, maar het effect blijft hetzelfde.

Jon Hamm Mad Comedy Man?

by Jules Janssen • 2011-03-20

Dat Jon Hamm aardig met comedy om kan gaat liet hij al tweemaal in Saturday Night Live zien. Nu lijkt het erop dat de grote Mad Men ster een echte rol in een comedy krijgt en er zelfs een speciaal comedy-project om hem heen wordt gemaakt. Het was al even wennen om ‘Don Draper’ als FBI agent te zien in ‘The Town’ (fantastische film trouwens), maar met een rol in een comedy wordt ‘t echt lastig.

Naar verluidt zal Mad Men na zes seizoenen afgesloten worden – we hebben er dus nog twee tegoed – dus het is logisch dat meneer Hamm zijn mogelijkheden aan ‘t verkennen is. Ik ben benieuwd.

/via

Selah Sue

by Jules Janssen • 2011-03-18

Het debuutalbum van de Belgische Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue, is uit. Zeer de moeite van het luisteren waard. Kopen doe je via iTunes

Tefaf 2011

by Jules Janssen • 2011-03-17

Het is weer zo ver, bij ons in de achtertuin wordt vanaf morgen druk onderhandeld over een werk van Rembrandt dat een kleine 47 miljoen moet opbrengen. Dollars gelukkig, want dat is dankzij de sterke Euro nog maar € 33 miljoen. Spotprijs. Nu of nooit.

Human Planet

by Jules Janssen • 2011-03-17

De serie Human Planet is al even bezig en ik heb nog niet één aflevering gezien, maar ik ben er van overtuigd dat ‘t goed gaat zijn, gezien de kwaliteit van onder andere Planet Earth.
Wat ik wel heb gezien, en wat jij ook zeker moet gaan bekijken, is de foto-slideshow die fotograaf Timothy Allen heeft gemaakt. Allen was tijdens de opnamen van Human Planet steeds als fotograaf bij een van de filmcrews aanwezig en schoot er dan enthousiast op los. Het resultaat mag er zijn.

Communigorging Calorestriction System

by Jules Janssen • 2011-03-16

U kent de fabelachtige resultaten van de Hottie Body Humpilates techniek van fitnessmeester Jimmy K. Maar wacht, dat is pas het begin. Mr. K is namelijk terug met een aanvullinde techniek, het zogenaamde  ‘communigorging calorestriction system‘ waarmee je automatisch minder caloriën binnenkrijgt.
Prima excuus dus om weer naar een serie mooie vrouwen te kijken.

Hartelijk dinsdagmorgen

by Jules Janssen • 2011-03-15

Op die waanzinnige feestdag gisteren was ‘t natuurlijk niet gepast om met een ondankbare lijst links aan te komen zetten. Bovendien had u waarschijnlijk een dag vrij genomen. Daarom nu alsnog een lijstje met fantastisch-heden om tot aan de middagpauze mee door te komen.

π dag

by Jules Janssen • 2011-03-14

Het is vandaag dan eindelijk zover: π dag is aangebroken. Een van de weinige, zo niet de enige, rationele feestdag die er is. Sowieso seculair / irreligieus, dus goed. Vier ‘m mee en kijk de film, luister naar π, eet een ‘pie’ of trek een π-shirt aan. Of, zoals we op alle andere feestdagen doen, gebruik ‘t als een excuus voor een alcoholische versnapering.

Vrolijk ∏

Placebo’s

by Jules Janssen • 2011-03-10

Placebo’s, de fascinerende werking van een smartie als ‘anti-heimwee’ pilletje en meer. De mooiste vind ik de zogenaamde mechanische placebo’s, waar ik elke dag weer keihard in trap.

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2011-03-07

Alaaf! Deze ochtend kan er om een aantal redenen niet worden gewerkt. Of u staat – as we speak – ergens in een gezellige bruine kroeg een potje te kaarten onder ‘t genot van de eerste druppels bier ter voorbereiding op een spetterende carnavalsmaandag. Of u heeft zo’n knetterende kater van gisteren dat bewegen überhaupt geen optie is. Of u heeft een hekel aan carnaval, maar uw werkplek is onwerkbaar geworden door collega’s die er duidelijk anders over denken. In dat laatste geval hoop ik dat ‘t wél nog mogelijk is uw computer te bereiken en te genieten van de nu volgende links:

Proost.

Showtime

by Jules Janssen • 2011-03-05

Gaan we dan. Het is weer zover. Het feest van de beneden-rivierse staten der Carnaval / Vastelaovend is weer begonnen.

NS Business Card voor ZZP

by Jules Janssen • 2011-03-01

Hey, handig, zo’n NS Business Card voor ZZP-ers. Het was – tot voor kort – inderdaad een drama om de kosten voor het gebruik van de trein als zakelijke kosten te declareren door het gedoe met bonnetjes, kaartjes etc. De NS-ZZP kaart zou daar een prachtige oplossing voor zijn: Al je reizen met één kaart en aan ‘t eind van de maand een factuur die je gemakkelijk in je administratie verwerkt.

Voor het gemak ging ik er even van uit dat deze nieuwe kaart handig te combineren is met de Voordeelurenkaart die ik reeds heb en zo met 40% korting kan reizen. Helaas. Ergens op een tactisch duidelijke plek van de ‘meest gestelde vragen‘ meldt NS dat ‘t niet mogelijk is deze twee kaarten te combineren. Wel geeft de ZZP kaart 20% korting in die voordeeluren, maar de eerder verkregen Voordeelurenkaart is dus waardeloos.

Het idee is absoluut mooi, maar volgens mij iets te laat. Inmiddels hebben we namelijk te maken met de schitterend doordachte OV chipkaart. Met deze kaart heb je online namelijk ook een prima overzicht van al je reizen, check ins en check outs. Hierbij zit dan direct een handige exporteer functie waardoor je het hele overzicht zonder problemen in Excel laadt. Ruim voldoende voor je hele administratie dus. En dat dus wél met 40% korting.

Jimmy K

by Jules Janssen • 2011-02-28

De Oscars zijn gisteren voor de 83e keer uitgedeeld en voor de 83e keer zagen de aanwezige sterren er weer op hun best uit. Hoe krijgen ze het toch elk jaar weer voor elkaar om zo in vorm te verschijnen? Dit jaar is het grote geheim Jimmy K.

Tiny Wings

by Jules Janssen • 2011-02-26

Je hebt altijd al willen vliegen, maar je bent een klein vogeltje met overgewicht en ondermaatse vleugeltjes. Bummer! Gelukkig zijn er in je omgeving veel heuvels waar je vanaf kunt glijden en snelheid op kunt maken. U snapt, een geniaal spelidee in wording. En Tiny Wings was geboren. Nu al de opvolger van Angry Birds genoemd. Downloaden!

The Wolfpack is back

by Jules Janssen • 2011-02-24

Ofwel, The Hangover, deel II. De trailer geeft nog niet veel vrij, maar het is ziet weer als een aardige puinhoop uit. Dit móet goed zijn.

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2011-02-21

Maandag, you know the drill: Eerst een lijstje links, het werkt komt vanzelf wel.

The Daily Nerd

by Jules Janssen • 2011-02-20

Een onmisbare dagelijkse lijst van interessante links voor de Nederlandse nerd. Ik volg ‘t nu pas een weekje of drie, maar ik ben verkocht. The Daily Nerd is een prima bron om up-to-date te blijven in de wereld van HTML5, browser-wars, Javascript waanzin en meer.

The Legendary

by Jules Janssen • 2011-02-18

The Roots, bij ‘t grote publiek bekend door o.a. You Got Me (met Erykah Badu), The Seed 2.0 en de recente samenwerking met John Legend, is naar mijn bescheiden mening een absoluut waanzinnige band. Topmuzikanten die geheel hun eigen sound hebben gemaakt. Check vooral ook hun optredens – als huisband – bij de talkshow van Jimmy Fallon.

En dan ‘The Legendary’, een film over The Roots. Mooi gefilmd, mooie stijl, mooie 10 minuten:

En nu we toch bezig zijn met The Roots & mooie beelden, vergeet zeker niet de geweldige studio-opname van ‘Hard Times’ met John Legend te bekijken.

Inhoudsboerderijen

by Jules Janssen • 2011-02-16

Er is de laatste tijd in de tech-wereld veel te doen over de dalende kwaliteit van resultaten bij veel Google zoekopdrachten. Google is zo’n beetje sinds 2000 de onbetwist beste zoekmachine, maar daar zou binnenkort zomaar eens verschil in kunnen komen, zo verwachten veel grote jongens.

Voornaamste reden van Google’s aftakeling: Content farms. Gigantische websites die op alle mogelijke manieren hun sites hebben geoptimaliseerd voor indexatie bij Google en bovendien bizar veel content aanbieden. De kwaliteit van deze inhoud is vaak niet echt nuttig, maar dat is niet de zorg van deze sites. Het gaat puur om kwantiteit. Zo zijn er ook sites die andere, gerenommeerde, websites compleet kopiëren en door duistere technieken vaak nog hoger dan het origineel terecht komen in Google resultaten.
Bij zoekopdrachten over veel producten en ‘how to’ vragen komen deze sites heel hoog – vaak zelfs op één – uit de bus gerollen en maken zo de zoekactie dus minder effectief. Het is een soort ‘low-level-spam’ die niet of moeilijk te onderscheiden is van goede, kwalitatieve content.

Al met al een redelijk ‘probleem’ dus, want hoewel Google er natuurlijk met man en macht tegen vecht, lijkt het verschijnsel steeds groter te worden. Gelukkig is er voor elk probleem op internet ook wel weer een club die er lol van maakt en zo ook deze keer. Introducing: The Content Farm Tumblr. Met als – vooralsnog – absoluut hoogtepunt ‘How to calculate your age‘:

  1. Find out what year you were born. This should be on your birth certificate. If you don’t have a birth certificate for some reason, ask your parents. If your parents are dead for some reason, ask another relative who was alive when you were born. If you don’t have any relatives, go to a carnival and ask one of those age guesser people to help you.
  2. Divide the year you were born by 112.
  3. Add 22.
  4. Multiply by 1.
  5. Plug the number in to the quadratic equation.
  6. Find the circumference using πr^2.
  7. Subtract these numbers, in order: 4 8 15 16 23 42.
  8. Take the derivative.
  9. Multiply by 0.
    1. Add your age.

Update: Google heeft inmiddels een officiële browser-extensie uitgebracht waarmee gebruikers kunnen aangeven welke content niet belangrijk genoeg is.