Op eenzame hoogte

by Jules Janssen • 2010-11-10

Enige tijd geleden maakt dit filmpje waarin twee gekken een ruim 540 meter hoge toren zonder beveiliging beklimmen furore op het internet. Terecht, want ieder normaal mens krijgt al hoogtevrees bij alleen het bekijken van de video. Nu zijn er drie gassies die er nog een schepje bovenop doen. Een schepje van 284 meter om precies te zijn. Chillend bovenop de Burj Dubai, zonder al te veel houvast maken ook zij een redelijk indrukwekkend filmpje.

Conan

by Jules Janssen • 2010-11-09

Sinds gisteravond is Conan weer terug op tv met een een eigen show (na zijn vertrek bij NBC begin dit jaar). De show heet ‘Conan’ omdat ‘het dan moeilijker wordt om mij te vervangen’, aldus O’Brien. Jammer genoeg is de show in NL op geen enkele manier te bekijken.
Ondertussen maakt American Express handig gebruik van de hype die rondom ‘t figuur van Conan is ontstaan met deze vermakelijke commercial.

UPDATE: de opening.

World Press 2010 in Centre Ceramique

by Jules Janssen • 2010-11-05

Vanaf vandaag tot en met de 28e van deze maand hangen in het Centre Ceramique weer een honderd-tal World Press Photo‘s van dit jaar. Niet alleen een overzicht van de beste persfoto’s van het jaar, het is tegelijkertijd een historisch document, aldus de organisatie. Altijd de moeite waard om een kijkje te gaan nemen in elk geval. En het is nog gratis ook.

Ander nieuws uit Maastricht: Het Kruisheren Hotel (ook zeer de moeite waard om eens binnen te wandelen) is uitgeroepen tot hotel van ‘t jaar.

People are awesome

by Jules Janssen • 2010-11-03

Power-muziekjes club Hadouken merkte met hun vorige videoclip dat een compilatie van Youtube filmpjes het erg goed doet. Vandaar dat hun nieuwe clip niet veel anders is. Wederom een prachtige verzameling beelden van Awesome People.

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2010-11-01

Maandag, zijn we weer. Het weekend is zooo gisteravond. Tijd voor een lijstje waanzin-links om die nieuwe week direct succesvol te beginnen. Het antwoordapparaat mag nog even aan blijven staan.

Fijne voortzetting.

Halloween huis

by Jules Janssen • 2010-10-31

Back in the days toen Wannahaves.nl (behorende bij dat hippe Winston Gerschtanowitz tv-programma) nog een redelijk goed bekeken, niet failliet verklaarde webzine (het woord ‘blog’ was nog jong) was heb ik daar ook nog een paar berichtjes mogen plaatsen. Mijn eerste berichtje bevatte een filmpje van een totaal in kerstverlichting uitgedost huis. Inmiddels zijn we een jaartje of vijf verder maar er is niet veel veranderd. Ik meen nog steeds wat berichtjes online te moeten zetten en nog steeds zijn er gekke Amerikanen die wat hebben met huizen, lichtjes en muziek. Wie ben ik dan om die vreugde niet te delen? Dit weekend hebben we Halloween, dus reden genoeg om ‘t nog eens dunnetjes over te doen:

Wannahaves schijnt trouwens weer door te starten met een nieuwe site vol ‘mentertainment’. Op het moment van schrijven staat er alleen een teaser op hun nieuwe website. Spannend.

Nerd update

by Jules Janssen • 2010-10-30

Een aantal niet-te-missen nerd links. Gewoon keihard in ‘t weekend, want je moet wat terwijl alle vet-coole mensen leuke dingen doen.

Zo. Hier redden we het wel mee tot aan de maandagmorgen.

Fruit Ninja & The Incident

by Jules Janssen • 2010-10-29

Terwijl klassiekers Angry Birds, Doodlejump en de relatief nieuwe ‘Cut the Rope’ op dit moment de iPhone App hitlijsten domineren is de echte verslaafde iOS games natuurlijk al weer hard op zoek naar de volgende rage. Maak kennis met ‘Fruit Ninja‘. Simpeler in speelbaarheid kan ‘t niet echt. Er komen stukken fruit voorbij gevlogen die jij als bevlogen ninja doormidden sabelt. Combo’s, bommen & trickshots maken het spektakel compleet.

Natuurlijk met Game Center ondersteuning, waardoor we ook met / tegen elkaar kunnen spelen. Dump je Game Center accountnaam in de comments of voeg mij toe via de bijnaam ‘jules.janssen’.

Verder innovatie op iOS game-gebied komt tevoorschijn in ‘The Incident‘. Je kunt de iPad versie nu (vanaf versie 1.2) namelijk besturen met je iPhone, zodat je eigen vingers nooit in de weg kunnen zitten op ‘t grote scherm. En dat met die waanzin soundtrack! Pure waanzin.

NIeuwe website

by Jules Janssen • 2010-10-25

Sinds het laatste bericht in dit blog over een nieuw opgeleverd product is er natuurlijk nog wel het een en ander gebeurd, daarover zeer binnenkort meer. Op dit moment zou ik graag een van de jongste telgen uit de julesj stal aan u voorstellen: de nieuwe NI Concept & Design website. Deze site een speciaal geval omdat ik er niet alleen op de achtergrond aan heb mogen knutselen, maar omdat ik er gewoon ook pontificaal met mijn – hetzij bewerkte – kop op sta. Als partner van de club uit Roermond waarmee ik de laatste tijd een aantal zeer mooie samenwerkingen heb kunnen afronden.

Nu we het er toch over hebben kan ik ook direct wat technische details met u delen natuurlijk. Wat dacht u van het HTML5-spektakel onder de klep? Of die hippe CSS3 gradients? Juist, afgezien van de blitse buzzwords is dit gewoon weer een prachtige website, mede mogelijk gemaakt door julesj. Zou u ook eens moeten doen. Begint hier.

Quotes

by Jules Janssen • 2010-10-23

Een luie post met teksten van andere mensen, daar komt ‘t vandaag op neer. Quotes van mensen die weten waar ze ‘t over hebben. Tegelijkertijd natuurlijk stuk voor stuk wijze levenslessen. Doe er wat nuttigs mee. Toevoegingen zijn natuurlijk welkom.

“Being with a client is like being in a marriage. Sometimes you get into it for the wrong reasons, and eventually they hit you in the face.”, Roger Sterling (Mad Men)

“In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is.”, Yogi Berra, de Cruyff van ‘t baseball.

“One thing I’ve noticed over the years is that if you drive into London at 6am, half of the cars on the roads are Porsches and Astons. Whereas if you go in at ten to nine, they’re all Renaults. Simple solution, then. You want a nice car? Get up earlier and do more work.”, Jeremy Clarkson.

“Vrijheid is een volgetankte Mercedes”, aldus Armand.

“Nothing draws a crowd like a crowd.”, PT Barnum.

“Het CPB is een gokautomaat. Je trekt eraan en er komt een getal uit.”, Hans Wiegel.

“What’s great about this country is that America started the tradition where the richest consumers buy essentially the same things as the poorest. You can be watching TV and see Coca-Cola, and you know that the President drinks Coke, Liz Taylor drinks Coke, and just think, you can drink Coke, too. A Coke is a Coke and no amount of money can get you a better Coke than the one the bum on the corner is drinking. All the Cokes are the same and all the Cokes are good. Liz Taylor knows it, the President knows it, the bum knows it, and you know it.”, filosofie van Andy Warhol

“If I had asked my customers what they wanted, they would have said a faster horse.”, Henry Ford

Deze laatste van meneer Ford is ook ontzettend van toepassing in het ‘verkopen’ van websites. Klanten hebben in veel gevallen echt geen enkel idee van wat ze van je willen kopen. Als ze een idee hebben is het meestal een slecht idee. Het is daarom voor de goede ‘nerd’ op dit moment niet alleen belangrijk dat je de technische know-how in huis hebt, maar ook dat je het praktische ‘probleem’ van de klant kunt oplossen met een helder en simpel product .

Boney M covert Duck Sauce!

by Jules Janssen • 2010-10-20

Wat blijkt nu? De geniale plaat van Duck Sauce – ‘Barbra Streisand‘ – is inmiddels gecovered door Boney M onder de titel ‘Gotta Go Home’. Normaal ben ik niet zo’n fan van zulke goedkope kopietjes met een ander setje lyrics, maar ook de clip van Boney M is een pareltje. Vandaar deze post.

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2010-10-18

Het heeft even geduurd, maar deze week kunt u eindelijk weer eens rustig aan starten. Geen gedoe met deadlines, spoedjes en asaps. Het enige dat vóór de koffiepauze van belang is, is de onderstaande – gigantische – lijst met maandagmorgen links. Fijne dag verder.

Vanaf morgen zit ik overigens een weekje aan de andere kant van de grote zee. Waarschijnlijk ook even een bakkie drinken in deze op z’n kant gedraaide koffie-tent.

Barbra Streisand

by Jules Janssen • 2010-10-05

Oehoehoehoeee! ….. Barbra Streisand! De meest doordachte lyrics ooit en een lekkere beat gecombineerd met een jetser van een clip volgeduwd met celebrities. Dat moet een hit worden.

weekje Japan

by Jules Janssen • 2010-10-02

In verband met een tripje naar Japan is het hier een weekje erg rustig geweest. Natuurlijk probeer ik dit zsm, asap weer up-to-speed te brengen. Allereerst zou ik graag een lijstje willen presenteren met eigenaardigheden en opvallende feiten die me de afgelopen week zijn opgevallen:

Al met al is Tokyo een zeer interessante stad om eens op bezoek te gaan. Hoop wel op goed weer en zorg dat je het metro-systeem een beetje snapt.

Griekse gekkigheid

by Jules Janssen • 2010-09-22

Ook nadat vele Europese landen langzaam de recessie uitgekropen zijn, lijkt het in Griekenland nog niet echt te willen lukken. De Griekse economie werkt iets anders dan we hier in Nederland gewend zijn, dat was bekend. Hoe anders, en hoe radicaal slecht het allemaal in elkaar steekt bleek ver boven mijn verwachting.

The tsunami of cheap credit that rolled across the planet between 2002 and 2007 has just now created a new opportunity for travel: financial-disaster tourism. The credit wasnʼt just money, it was temptation. It offered entire societies the chance to reveal aspects of their characters they could not normally afford to indulge. Entire countries were told, “The lights are out, you can do whatever you want to do and no one will ever know.” What they wanted to do with money in the dark varied. Americans wanted to own homes far larger than they could afford, and to allow the strong to exploit the weak. Icelanders wanted to stop fishing and become investment bankers, and to allow their alpha males to reveal a theretofore suppressed megalomania. The Germans wanted to be even more German; the Irish wanted to stop being Irish. All these different societies were touched by the same event, but each responded to it in its own peculiar way.
As it turned out, what the Greeks wanted to do, once the lights went out and they were alone in the dark with a pile of borrowed money, was turn their government into a pinata stuffed with fantastic sums and give as many citizens as possible a whack at it.

Tijdens het lezen van het complete artikel heb ik meermalen hardop moeten lachen. Eigenlijk zou keihard huilen meer op zijn plek zijn, maar het is gewoon hilarisch om te lezen hoe het er in een zogenaamd westers en ontwikkeld land aan toe gaat. Maar, concluderend, lijkt het me inderdaad een buitengewoon goed plan van de Nederlandse wijze heren om een stuk of elf miljard kapot te slaan op deze bodemloze put.

Hartelijk maandagmorgen

by Jules Janssen • 2010-09-20

Yes, eindelijk weer aan de slag, maar eerst de gebruikelijke portie vertier in de onregelmatige serie ‘hartelijk maandagmorgens’. Kopje koffie erbij. We komen de ochtend wel door.

Foreign Accent Syndrome

by Jules Janssen • 2010-09-17

Mevrouw gaat naar bed met serieuze hoofdpijn en wordt de volgende dag wakker met een Frans accent. Bizar verhaal over het zogenaamde ‘Foreign Accent Syndrome’ waaraan wereldwijd naar schatting 60 mensen lijden. Dinand Woesthoff (die eigenlijk gewoon Marco heet overigens) zal een van die zijn.

/via AlexanderNL

Ken jij je ‘vrienden’?

by Jules Janssen • 2010-09-15

De tijden van ‘kijk-mij-eens-de-allerveelste-Hyves-buddies-verzamelen’ liggen inmiddels achter ons, giga aantallen ‘followers’ op Twitter zijn hun waarde kwijt en Facebook is zo clever geweest om het aantal ‘vrienden’ niet expliciet achter elke naam te vermelden. De race om de meeste vrienden is op dat laatste platform daarom niet zo sterk als elders, maar veel mensen ‘vriend-verzoeken’ er desondanks nog stevig op los. Hoeveel van die zogenaamde vrienden ken je nou daadwerkelijk? Hoevaak je ze ook in het echte leven spreekt houden we even buiten beschouwing, maar zou je ze überhaupt herkennen?

Check met How Many Friend Do You Know wie je uit je lijst kunt knikkeren. Artistieke hoogstand of mega-afstand profielfoto’s helpen de test niet echt natuurlijk. Knap werk als je tot 10 correcte komt.

Broodje kaas

by Jules Janssen • 2010-09-14

Ziehier het duurste broodje kaas ooit. € 130 schoon aan de haak. Brood, kaas, tomaat, ei en natuurlijk een topping van eetbaar goud.

The Ugly Dance

by Jules Janssen • 2010-09-09

Aanstekelijk melodietje? Check. Dansje? Check. Virale mogelijkheden? Check. Moderne 2.0 social sharing dinges? Check.
The Ugly Dance zou zomaar eens de nieuwe ‘hamster dance‘ kunnen worden. (Meer info voor de nerds die vóór 2000 nog niet op internet zaten natuurlijk op Wikipedia).

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>