Feverº

Door Jules Janssen • Tuesday 1 December 2009

Zoals ik al eerder aangaf ben ik een enorme fan van RSS feeds om mijn favoriete sites bij te houden. Sommige volg ik voor mijn werk, sommige voor de lol. Sinds een jaar of twee worden al mijn feeds netjes bij elkaar gehouden en gefilterd door Google Reader. Een absolute aanrader, vooral ook dankzij de fantastische versie die deze applicatie voor de iPhone heeft, gewoon in Safari.

Ondanks mijn liefde voor Reader heb ik een alternatief geprobeerd waar ik al zo veel – voornamelijk via RSS-feeds natuurlijk – over had gelezen: Feverº. Een product van Shaun Inman, designer & developer, ook bekend van Mint. In tegenstelling tot Google Reader is Feverº een zelf-gehoste oplossing. Je hebt dus een server nodig om het ding op te installeren. Maar dan! De mooiste installatie-procedure van een software pakketje ooit! Drie bestandjes in een mini-zipjes, twee clicks, een scriptje dat op de achtergrond allerlei waanzinnige dingen doet en het ding loopt!
Daarna even mijn feedlijst uit Reader geïmporteerd en ik kon aan de slag. Prachtig.

Het is nog te vroeg om een complete review te geven, maar een aantal dingen vallen me zo direct op:

Voorlopig hou ik beide ‘aggregators’ nog even netjes naast mekaar aan. Google Reader heeft een betere mobiele interface, maar het installatieproces van Feverº zal ik niet snel vergeten. Ik hou u op de hoogte.

Feverº

terug naar blog