2009, het zit er weer op

Door Jules Janssen • Wednesday 30 December 2009

We hebben de kerstdagen – altijd zwaar – nog maar net overleefd en er staat al weer een wisseling van jaar te wachten. Ondertussen moet er ook nog gewerkt worden. Het bloggen kan er dan, begrijpelijk, wel eens even bij inschieten. Denkt u echter niet dat het gebrek aan posts veroorzaakt wordt door desinteresse of een gebrek aan inspiratie. Inspiratie is er zo rond deze tijd wellicht wel meer dan ooit. En interesse nóg veel meer.

Als bewijs daarvoor, maar minstens ook als dank voor uw eindeloze support, onder de riem gestoken harten, oppeppende comments en meer van dat gedurende het afgelopen jaar, hierbij de grande finale van ‘julesj blog’ 2009. De mega-knaller waar we met z’n allen het hele jaar naartoe hebben geleefd. De bonus-editie die – stiekem – de rest van 365 dagen lang bloggetjes schrijven doet verbleken. Kijkt u even mee?

Allereerst moet ik even terugkomen op mijn eerdere bericht met het beste van het beste van de lijstjes die zo op ‘t eind van het jaar gepubliceerd worden. Een lijst die daar namelijk, net als voorgaande jaren, zeker aan moet worden toegevoegd is de lijst met ‘pareltjes uit de mailbox‘ van Webwereld. Ook dit jaar blijken er weer een heleboel mensen geen idee te hebben waar ze mee bezig zijn.
En dan by far de mooiste lijst van het moment: Union’s jaarlijkse nieuwsoverzicht met de ‘top stories’ van de afgelopen 4,5 miljard jaar. Berichten van de vroegste beschavingen die toch redelijk verrast waren toen God ineens de wereld kwam scheppen, terwijl alles er eigenlijk al was. Maar ook het verslag van de eerste mensen die dronken genoeg waren om zo het concept ‘dansen’ uit te vinden.

Dan nog een eigen-geproduceerd lijstje met het beste van YouTube (en gelijksoortige sites). Want met Kabouter Wesley en de zijnen kunt u natuurlijk al lang niet meer aankomen.

Dan oud & nieuw zelf. We zijn er nog maar ruim een dag van verwijderd en er schijnt iets behoorlijk speciaals te gaan gebeuren. Nu.nl rept namelijk over een ‘blauwe maan’ die tijdens de jaarwisseling aan de hemel gaat hangen. Volgens de journalisten aldaar is een blauwe maan, ik citeer, ‘de tweede volle maan in één kalendermaand’. Laat mij nou toevallig weten dat dit absoluut onjuist is. Hoe het wél precies zit, leest u bij de mannen van Panic. Dringend advies trouwens om hun uitleg en achtergrond-informatie over dit fenomeen echt door te nemen. Het staat namelijk vol van de opzienbarende feiten die u op het volgende feestje (jaarwisseling… duh!) gegarandeerd aanzien en respect zullen doen opleveren. Wist u bijvoorbeeld dat het jaar 46 vóór Christus maar liefst 445 dagen telde? Ha, dacht ik het niet.

Bijna het einde van twee-duizend-en-negen dus. Rest mij niets anders dan u allen een hele prettige jaarwisseling te wensen. En hopelijk tot over een paar dagen. In 2010 zal ik er ook weer voor u zijn met nieuw werk, verrassende openbaringen, onverwachte complotten, subtiele poëzie en vooral het vertrouwde gebrabbel.

vuurwerk

terug naar blog