Apple dag

Door Jules Janssen • Monday 6 June 2011

Nog een paar uurtjes en dan staat hij er weer. Steve Jobs, de grote Apple baas geeft de keynote van het WWDC event in San Francisco.
In de drie voorgaande jaren werd tijdens dat event de nieuwe iPhone gepresenteerd, maar voor dit jaar heeft Apple aangegeven dat dit niet het geval gaat zijn. Uit een persbericht van vorige week werd duidelijk dat het vooral software-gerelateerd nieuws gaat zijn deze keer: iOS 5 (het besturingssysteem voor de iPhone), OS X Lion (het besturingssysteem voor de Mac) en iCloud. Vooral de vermelding van die laatste in het persbericht zorgde voor verbazing bij veel ‘kenners’. Apple staat er namelijk niet om bekend om informatie te geven of aankondigingen te doen over producten die nog niet zijn gepresenteerd zijn. iCloud was voor vorige week alleen nog een gerucht en nog steeds is niet helemaal zeker waar het om zal gaan, maar dat de naam nu in een officieel Apple document naar buiten is gebracht is apart.

Waarom Apple dit keer voor deze aanpak heeft gekozen is vooralsnog niet zeker, maar zoals bij elk persmoment en elke presentatie van Jobs of zijn collega’s gaan er natuurlijk weer de wildste geruchten de ronde. iCloud zou de nieuwe sterk verbeterde versie van MobileMe worden. Of is iCloud de vervanger van iTunes? Twitter integratie in iOS5? Wifi syncing van iPhones? En hier een hele lijst met geruchten / wensen voor vanavond. Hoe dan ook, om 7 uur NL tijd is het zover. Meekijken doet u via een van de vele live-bloggers.

In de categorie enigszins gerelateerd nieuws: Microsoft verdient – dankzij weer zo’n uiterst handige licentiedeals – meer aan de verkoop van Android toestellen dan aan hun eigen Windows Phone 7.

terug naar blog