Over & uit

Door Jules Janssen • Friday 20 May 2011

Over exact 24 uur is het zover. Althans voor het volk in de GMT+0100 tijdzone. Het einde van de wereld. Het is weer eens zover. Volgens dorpsgek predikant Harold Camping staat morgen om exact 18:00 uur het einde der tijden op het programma. Angstaanjagend zoiets. Even buiten beschouwing latende dat deze zelfde meneer daar in 1994 ook al keihard van overtuigd was natuurlijk.

Meneer Camping is ‘t hoofd van het levensgevaarlijke Family Radio Network dat in de Verenigde Staten zo’n 66 radiozenders heeft en in totaal zo’n 120 miljoen dollars te besteden heeft. Dat geld zou een goede christen vanzelfsprekend gebruiken om allerlei mensen mee te helpen, juist nu het ook in Amerika zo stroefjes gaat. Denk bijvoorbeeld aan de recente slachtoffers van de tornado’s aldaar. Camping denkt daar heel anders over. Hij koopt namelijk gigantische billboards en radio & tv-tijd op om daar ‘reclame’ te gaan maken voor het naderende einde.

Saillant detail in Camping’s voorspelling is wel dat het morgen niet direct voorbij gaat zijn. Nee, in zijn variant worden sowieso 3% procent van alle mensen op aarde gered. De resterende 97% blijft vervolgens nog een kleine 5 maanden hier op aarde, alwaar het een hel gaat worden. Creatief. Grootste aanwijzing voor de ‘rapture’? De homo-beweging en abortussen natuurlijk. Dat is god’s teken.

Intussen heeft de NYPD al officieel gereageerd op de voorspellingen: ‘We zetten geen extra mankracht in aangezien er minder agenten nodig zijn om de straten – die leeg gaan zijn – in de gaten te houden.’

Check vooral ook even de Wikipedia pagina over de voorspelling, met als absoluut hoogtepunt het stukje ‘rationale’, waarin wordt uitgelegd hoe deze einddatum ‘berekend’ is. Geknutsel en gegoochel met getallen die zo een bijbels bewijs vormen. Hilarisch materiaal.
Anyway, ik maak er vanavond een feestje van. Nu ‘t nog kan. Volgende week een feestje van survivors.

Bonus: handige infographic om te controleren of jij bij de 3% hoort die gered gaat worden.

terug naar blog