NS Business Card voor ZZP

Door Jules Janssen • Tuesday 1 March 2011

Hey, handig, zo’n NS Business Card voor ZZP-ers. Het was – tot voor kort – inderdaad een drama om de kosten voor het gebruik van de trein als zakelijke kosten te declareren door het gedoe met bonnetjes, kaartjes etc. De NS-ZZP kaart zou daar een prachtige oplossing voor zijn: Al je reizen met één kaart en aan ‘t eind van de maand een factuur die je gemakkelijk in je administratie verwerkt.

Voor het gemak ging ik er even van uit dat deze nieuwe kaart handig te combineren is met de Voordeelurenkaart die ik reeds heb en zo met 40% korting kan reizen. Helaas. Ergens op een tactisch duidelijke plek van de ‘meest gestelde vragen‘ meldt NS dat ‘t niet mogelijk is deze twee kaarten te combineren. Wel geeft de ZZP kaart 20% korting in die voordeeluren, maar de eerder verkregen Voordeelurenkaart is dus waardeloos.

Het idee is absoluut mooi, maar volgens mij iets te laat. Inmiddels hebben we namelijk te maken met de schitterend doordachte OV chipkaart. Met deze kaart heb je online namelijk ook een prima overzicht van al je reizen, check ins en check outs. Hierbij zit dan direct een handige exporteer functie waardoor je het hele overzicht zonder problemen in Excel laadt. Ruim voldoende voor je hele administratie dus. En dat dus wél met 40% korting.

terug naar blog