Mac App Store & Updates

Door Jules Janssen • Friday 28 January 2011

De Mac App Store is zonder twijfel een grote stap vooruit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid rondom het installeren en bijwerken van desktop software. Nog nooit was ‘t zo makkelijk om een applicatie aan te schaffen en te installeren. Toevallig heb ik gisteren nog een HP driverpakketje willen installeren op een Windows 7 computer, maar de hel waarbij je daar doorheen gesleept wordt wens je echt niemand toe. Toch vertoont de Mac App Store inmiddels ook al zijn scheurtjes. Of zijn ‘t kinderziekten?

De mannen van Panic hebben namelijk al 3 weken een update klaar staan voor hun geweldige Transmit. Het idee was om deze update voor de directe klanten (die de software niet via de App Store hebben aangeschaft) gelijktijdig beschikbaar te maken met de App Store klanten. Helaas duurt het keuringsproces inmiddels zo lang dat ze hebben besloten de direct klanten alvast te laten updaten.

Het idee van de centrale winkelplek waar je met één druk op de knop, met één betaalmethode, zonder risisco je software kunt aanschaffen is briljant. De uitvoering van Apple is dat ook bijna, maar nog niet helemaal. Of zoals Billy in zijn reactie stelt:

I understand Apple can’t brazenly play favorites, but I’m amazed that a company with a history like yours has to deal with any kind of lengthy review process.
All the more reason (among others) to keep buying from you directly. I like the app store for some things but I greatly prefer to do business directly with developers who deserve it.

terug naar blog