Krijgsmacht op bezoek…

Door Jules Janssen • Wednesday 5 January 2011

Google Analytics is een formidabele service voor iedereen met een website. Om te beginnen geeft het een snel beeld van het aantal bezoekers van je site en hoe ze daar terecht zijn gekomen. Met iets dieper graven kun je ook achterhalen welke browsers ze gebruiken en vanuit welk land ze je bezoeken. Met nog iets meer graafwerk is echter ook zichtbaar via welke provider de bezoeker op je site surft. Zo kwam ik in de statistieken van mijn eigen site een aantal bezoekjes van het Ministerie van Defensie tegen. Via de zoekterm ‘jules janssen’ op Google heeft de terugkerende bezoeker met een retesnelle verbinding vanuit Den Haag ruim 4 minuten op de site rondgehangen.
Reden voor het bezoek? Geen idee, zouden ze achter mijn wereldheerschappij-plannen zijn gekomen? Of ben ik de aangewezen nieuwe bevelhebber?

Anyway, leuk om door die enorme bak data te graven. Tegelijkertijd maakt dit ook weer direct duidelijk hoeveel sporen je als bezoeker onbewust achterlaat. Tenslotte wil ik de mensen van Twynstra Gudde, Bayer AG, Netpresenter, General Motors en Charles University hartelijk danken voor hun regelmatige bezoeken. Keep coming.

terug naar blog