DJay op de iPad

Door Jules Janssen • Saturday 18 December 2010

Spelen met draaitafels blijft prachtig. Beetje de Tiësto / Girl Talk uithangen. Helaas zijn die Pioneer setjes redelijk onbetaalbaar en zullen ook de buren niet blij zijn als jij ineens een miljoen decibel door de tussenmuur probeert te jagen. Maar als altijd: There’s an app for that. Algoriddim’s DJay for iPad is namelijk een schitterende applicatie om je DJ kunsten op te botvieren. Pitch control, slidertjes, wave vormpjes, scratchen. Het kan er allemaal mee. Je hele iPod inhoud is direct toegankelijk en je staat dus binnen no-time te draaien. Je kunt je eigen set zelfs opnemen.

Klein gemis is een ontbrekende loop-functie. Ook wat effectjes zouden handig zijn. Desondanks een app die zeer de moeite waard is en waar ik me de afgelopen tijd al goed heb vermaakt. Klein voorbeeldje van wat ik in elkaar heb zitten ‘mixen’ alhier te downloaden. Let op: bespaar me uw commentaar dat ‘t allemaal niet piekfijn in elkaar overloopt, dat u schrikt van de plotselingen volume-wisselingen etc. Dit is bekend. Het is alleen om aan te tonen dat je in een half uurtje spelen best leuke dingen kunt proberen. Met ‘t converteren heb ik trouwens ook een leuke ruis toegevoegd. Geen idee waar die vandaan komt.

Hou deze link naar de iTunes plus upgrade pagina bij de hand, want de beveiligde aangeschafte bestanden uit iTunes zijn helaas niet bruikbaar.

terug naar blog