AH Appie & iPers

Door Jules Janssen • Wednesday 8 December 2010

Na de best clevere iPhone app ‘Appie’ die AH vorig jaar uitbracht (inmiddels geupdate met onder andere ideale looppaden) komt Albert Heijn nu ook maar een uiterst goed uitgevoerde website versie van de Appie. Op dit moment nog een testversie (die overigens voor IE6 gebruikers niet toegankelijk is), maar het ziet er al heel veelbelovend uit.

De site is qua design al mooi aangepakt maar vooral de technische uitvoering is wat opvalt. Natuurlijk kunnen we er allerlei hippe termen als HTML5, CSS3, ‘progressive enhancement’, ‘unobstrusive Javascript’ tegenaan gooien (waaraan dit product overigens feilloos voldoet), maar het uiteindelijke resultaat is wat telt: een prachtige interface die snel, simpel, gebruiksvriendelijk in elkaar steekt. Natuurlijk werkt de site / applicatie ook op de iPad  en zelfs op de iPhone ziet het er meer dan redelijk uit.

In de categorie ‘web applicatie & iPad’ is er meer nieuws: Krant ‘de Pers‘ kwam namelijk vorige week met een speciale website die gericht is op tablets: de iPers. Op dit moment betekent dat vooral de iPad, maar in de nabije toekomst komen daar waarschijnlijk al snel een aantal varianten bij. Door de kiezen voor een webapplicatie in plaats van een ‘app’ hebben die nieuwe apparaten dan ook direct toegang. Net als de Appie site is ook de iPers netjes ontworpen. Weinig frivooltjes en nutteloos gedoe. Vooral veel grote foto’s en duidelijke content. Aan snelheid zou nog iets gedaan mogen worden en helemaal top zou ‘t zijn als de content ook offline beschikbaar gemaakt zou kunnen worden zodat je ‘s morgens voor dat je de trein in stapt je actuele krant even kunt synchroniseren zodat je geen dure 3G data hoeft te verbruiken. Volgens de FAQ wordt daaraan inmiddels al gewerkt.

terug naar blog