Het heelal, iPad en meer

Door Jules Janssen • Saturday 30 January 2010

Het is druk geweest de afgelopen week, maar dat mag natuurlijk geen reden zijn om een weekend in te gaan zonder een blog item. Hierbij dus een stel bij elkaar geraapte links die ik deze week met veel plezier heb bekeken. Graag deel ik met u het filmpje over de humor van het heelal. Een donkere vorm van humor, wel te verstaan. Uit de doeken gedaan door Dr. deGrasse Tyson.

Hipsters, ze lijken zo’n beetje de ‘internet-meme‘ van de laatste tijd. In dit geval gaat het niet over die waanzinnige dames-onderbroekjes, maar de types die er alles aan doen om er ultra-origineel uit te zien en zogenaamd niet van al die commerciële crap houden (zij betalen niet voor hun bioscoopkaartje / muziek / kleren / zonnebrilletjes?). Anyways, ze zijn hip op het interwebs, maar dan vooral om door de zeik te nemen. Zo is er al geruime tijd de site ‘Look at this F*cking Hipster‘, vol foto’s die aantonen hoe belachelijk het volk zichzelf maakt. Nu is er ook ‘Unhappy Hipsters‘ en ‘Hipsters have to pee‘. Leuk kijkvoer.

Dan natuurlijk de iPad, het nieuwste speeltje van Steve Jobs en de zijnen. Op het internet overheerst momenteel vooralsnog een beetje het negatieve commentaar op het apparaat. De mensen die het ding daadwerkelijk in hun handen hebben gehad zijn daarentegen onverdeeld positief. Ik ben er voorlopig nog niet helemaal uit. Een leuk perspectief wordt geboden door een overzicht van de – vooral negatieve – commentaren net na de presentatie van de eerste iPod, nu bijna 10 jaar geleden. Inmiddels heeft Apple aangetoond hiermee een toch wel redelijk succesvol product te hebben afgeleverd.

Als afsluiter, in de categorie ‘hendig-weetje-voor-ingedutte-verjaardagen': De meeste getallen beginnen met een 1. Echt waar.

terug naar blog