Jackson

Door Jules Janssen • Thursday 19 November 2009

Het is al even geleden, maar nog steeds voel ik de drang om hier met de wereld te delen dat ik ‘This is it’ toch wel echt een erg indrukwekkende film / docu vind. Het werd me in elk geval erg duidelijk dat ik enorme spijt zou hebben gehad dat ik niet naar het concert zou zijn gegaan (complexe zin dit, leest u gerust nog een keer).

Ondertussen gaat het hele circus rondom de goede man onverminderd door. Net als bij elke ster die tijdens zijn levende jaren gehaat werd door allerlei partijen, weet nu iedereen niet hoe zeer ze van hem moeten houden.
Een van de grootste ‘haters’ – Evan Chandler, de man die Michael Jackson meermalen beschuldigde van kindermisbruik – blijkt nu zelfmoord te  hebben gepleegd, waarschijnlijk omdat hij zijn tactiek om zichzelf van een riant pensioen te voorzien in duigen heeft zien vallen. Let er ook even op hoe Nu.nl de man ineens een ‘afperser’ noemt terwijl hij eerst altijd ‘aanklager’ of zelfs ‘slachtoffer’ werd genoemd. Natuurlijk is het wel ook van belang dat Evan’s zoon eerder al bekende dat de hele aanklacht één grote leugen was.

Ook RTL & SBS weten natuurlijk van gekkigheid niet wat ze met zo’n gigantisch media-geschenk aan moeten en knikkeren er beide voor de verandering maar eens een talentjachtprogramma tegenaan. ‘Dance like Michael Jackson’ op de campingzender gaat op zoek naar een danser. En ik maar denken dat ze die Timor Steffens al gevonden hadden…
RTL en consorten gaan met ‘Mijn naam is Michael’ op zoek naar de hoofdrolspeler in Albert Verlinden’s nieuwste musical over de popster. Nu heb ik absoluut niets tegen commerciële tv en/of musicals, maar als een smeerlap als Albert Verlinden grof geld gaat verdienen aan de dood van de man die hij jarenlang met volle overtuiging door het slijk heeft gehaald, gaat er iets mis met ons kapitalisme. In alle haast rondom zijn goedkope idee vergeet de knurft dan ook nog de bijbehorende domeinnaam vast te leggen. Sterk werk.

This is it

terug naar blog