Kanye, Carter & Keys

Door Jules Janssen • Tuesday 15 September 2009

Kanye West’s publieke en sociale leven is de afgelopen tijd natuurlijk op zijn best een drama te noemen. Zijn ongewenste optreden op de VMA‘s afgelopen zondag getuigt al niet echt van smaak, maar om daarna ook nog eens President Obama te onderbreken is beneden alle maat.

Los daarvan weet meneer West op muzikaal vlak toch al enige tijd de noot succesvol te raken. Ik ben niet de grootste fan van zijn eigen werk, maar deze week kwam mij het nieuwe album van Jay-Z ten gehore, waaraan hij als producer ook een belangrijk deel aan heeft bijgedragen. ‘The Blueprint 3′ is gewoon een heel erg lekker album. Laat Kanye zich dus vooral focussen op het maken van muziek, want dat blijkt hem maar weer eens zeer goed af te gaan.
Onmisbaar en by far de beste single van de plaat is overigens de niet door West geproduceerde ‘Empire State of Mind’, een geweldige samenwerking van Jay-Z met Alicia Keys. Kopen! Nu!

Overigens heb ik het album als iTunes LP aangeschaft (een nieuw formaat waarmee Apple denkt het gat dat de mp3 veroorzaakte waar ooit het hoesje / boekje van een album zat mee te kunnen invullen). Simpele conclusie: niet nodig. Natuurlijk is het leuk om te zien hoe de hoes van het album tot stand kwam of om de clip van ‘Run this Town’ eens te bekijken, maar meer dan één keer gaat het waarschijnlijk niet gebeuren. Die extra 7 euro kun je je dus uitsparen.

Jay-Z - Blueprint 3

terug naar blog