TED

Door Jules Janssen • Sunday 30 August 2009

Ik heb er al vaak over verteld op feestjes en partijen, maar via deze weg probeer ik het met grote publiek – alle drie de lezers van mijn blog – te delen: TED. TED is een website vol met video’s van presentaties die tijdens events met dezelfde naam gegeven zijn. Presentaties van ‘s werelds grootste geniën, maar dan wel toegankelijk voor de gewone mens.

Mijn favoriet is ongetwijfeld de presentatie van Dan Ariely over de vraag of we onze eigen beslissingen wel daadwerkelijk zelf maken? Heerlijk simpel en tegelijkertijd confronterend om te zien hoe dom we af en toe kunnen zijn. Check ook zeker zijn ‘buggy moral code‘ presentatie.

Een presentatie waarvan me de theoretische toegevoegde waarde een beetje ontgaat, maar dat door zijn onderwerp – militant atheïsme – ook zeker niet gemist mag worden wordt gegeven door ene Richard Dawkins. Grappige vent.

Dan is er ook nog Malcolm Gladwell, de schrijver van het beste, interessantste boek dat ik ooit gelezen heb: Blink! Ook hij heeft een presentatie op TED.

Mocht iemand nog wat leuks tegenkomen, laat het me aub weten in de reacties.

terug naar blog