Nieuw! Nu nog beter!

Door Jules Janssen • Saturday 8 August 2009

U zat er natuurlijk al op te wachten, maar nu is het dan eindelijk ook zover. Een geheel nieuwe julesj.nl is een feit. Op de dag dat er gevierd wordt dat ik al een kwart eeuw op deze wereld ben, zoals beloofd (in tweede instantie inderdaad, maar toch).

De grootste verandering (buiten de layout) is toch wel de nieuwe werk / portfolio pagina. De vorige was hopeloos gedateerd dus dat mocht ook wel eens. Een hele rits nieuwe en voor velen van jullie onbekende projecten zijn er nu aan toegevoegd. Uiteraard gaat deze versie een stuk beter actueel gehouden worden dus kom extra-vaak terug om al het nieuws te aanschouwen.

Qua features en gekkigheden is er eigenlijk weinig veranderd aan de site, die zijn er namelijk nog steeds niet. Even minimalistisch als voorheen, alleen iets meer julesj-roze™. En natuurlijk van die hippe social-network icoontje (u vindt ze rechtsonderaan in uw beeld) met links naar al mijn online sociale activiteiten. Zooo Web2.0 joh. Op het moment van dit schrijven zijn het er maar liefst 7. Klikken dus en friend/poke/follow/share/subscribe/tag me.

Voor de collega computeraars onder u – of andere geïnteresseerden: deze website is tot stand gekomen met behulp van Textmate, een prachtige applicatie waarin de XHTML / CSS & PHP handgemaakt zijn. Het ontwerp (voor zover van toepassing) is uitgewerkt in Fireworks, in tegenstelling tot Photoshop zeer geschikt voor webwerk. Voor wat kleine ‘progressive enhancements’ gebruik ik de onvolprezen Mootools JS library. Het blog deel wordt afgehandeld door WordPress (op dit moment 2.8), ook weer in een handgemaakt julesj jasje. Het hele gebeuren staat gehost bij de vrinden van Protagonist en komt daar aan via Transmit.
Overigens, nu we het toch over de hosting hebben: mijn @julesj.nl mail wordt al sinds jaar en dag afgehandeld door de geniën van Google (via Google Apps dus). Een absolute aanrader. Betere IMAP, webmail & mobile mail support dan de meeste alle betaalde hosts.

terug naar blog