de totstandkoming

Door Jules Janssen • Thursday 13 August 2009

Na ruim 2 jaar in bijna onbewogen vorm online te zijn geweest, was de tijd aangekomen voor de oude julesj.nl website om plaats te maken voor een nieuwe versie. Zoals al vaker gezegd ben ik zelf geen ontwerper / designer / vormgever. Desondanks wilde ik mijn eigen site gewoon ook echt mijn eigen site laten zijn en dus daar zelf de ‘vormgeving’ voor doen. En dat heb ik geweten…

Ik begon ergens november 2008 met mijn eerste schets. Nu, ruim 9 – in veel gevallen volledig uitgewerkte – ontwerpen later heb ik gekozen voor dit. Waarom? Geen idee. De schets die aan de basis van deze layout lag is, zoals u wel had verwacht, binnen een mum van tijd in elkaar gezet en ik ben dan ook direct aan de slag gegaan met het technisch realiseren ervan. Ook dat liep redelijk vlot en het leek er even zelfs op dat ik veel te vroeg voor mijn deadline al een nieuwe website online kon hebben. Gelukkig moest toen nog de volledige WordPress ge-themed worden, en dat had al snel wat meer tijd nodig.

Gelukkig ben ik niet de enige die er moeite mee heeft zijn eigen site te vernieuwen / redesignen. Tijdens het schrijven van dit stukje kwam ik op het gerenommeerde A List Apart het volgende artikel tegen: ‘ Redesigning your own site‘. Conclusie van het verhaal: je ergste klant ben je zelf! Thanks.

Velen van jullie zullen de layout van deze site niet als volwaardig ‘ontwerp’, ‘design’ of iets soortgelijks kunnen aanschouwen. Er zitten inderdaad erg weinig franjes, nuances en andere design elementen in. Excuses daarvoor.
Daartegenover staat dat ik juist het ontbreken van die frivoliteiten exact vind uitstralen wat mijn webplek moet uitstralen: eenvoud. Dat is ook wat mijn werk zou moeten zijn: simpel en eenvoudig. Dat wil niet zeggen saai en lelijk, maar wel met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. Dat is wat ik met mijn werk probeer te behalen en ik hoop dat met mijn site dus een beetje uit te stralen.

Laat gerust weten wat jullie van de huidige site vinden en waar ik het absoluut anders moet doen. Alles kan, alles mag.

terug naar blog