Nederlandse overwinning

Door Jules Janssen • Tuesday 24 June 2008

Hadden we eindelijk de ideale bar gevonden om de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken, krijgen we zoiets. Ook hier in New York kwam het verlies keihard aan en de sfeer in ‘Tonic’ was niet meer zoals ‘t geweest was. Resultaat: 400 teleurgestelde Nederlanders op Times Square.

Vanaf moment één heb ik me eigenlijk wel afgevraagd waarom al dat volk überhaupt hier is en al snel werd duidelijk dat ‘t vooral studenten, KLM-medewerkers en toeristen zijn. Tijdens de wedstrijd kwamen we aan de praat met een aantal – wat bleek – van de beste straatvoetballers ter wereld die momenteel bezig zijn met een tour door de Verenigde Staten. Nou goed, dat zegt natuurlijk iedere straatvoetballer in New York, dus dat wilde ik wel even met eigen (deskundige) ogen zien. Op dus naar het verre Queens alwaar de heren gisteren uitgedaagd waren door het lokale talententeam.

De trots der Nederlanden is weer enigszins hersteld na een overtuigende 18-2 winst die ‘onze jongens’ daar neerzetten. Heerlijk voetbal volgestampt met een lading aan Ronaldinho achtige bewegingen die uiteindelijk ook nog eens rendabel zijn. Prachtig. Overigens worden de heren voetballers gevolgd door een MTV/TMF team dus waarschijnlijk is het een en ander binnenkort ook op TV te bewonderen.

terug naar blog