Breaking: Spiderman in NYT building

Door Jules Janssen • Friday 6 June 2008

klimmen maar

At this very moment is er een of andere gek bezig met een poging om het New York Times gebouw in te klimmen (319 metertjes hoog dus hij heeft er hopelijk een paar minuten voor uitgetrokken). Aangezien die toren hier precies één blok vandaan staat is ‘t hier op ‘t werk een complete kermis.

De straat staat gevuld met brandweer, politie en ambulances die elk proberen zoveel mogelijk geluid te maken. Natuurlijk is daar compleet niemand van onder de indruk en blijft iedereen gewoon netjes op zijn plekje staan, waardoor er geen doorkomen aan is voor de helden. Veel belangrijker is dat een stuk of 8 helikopters op dit moment mijn uitzicht vanuit mijn bureautje bederven. En dat om die makker live op CNN, ABC, MSNBC en de New Yorkse ‘Maas & Grens’ te krijgen… Toch maar eens gaan kijken hoe spannend het in ‘t echt allemaal is.

kijkers voor het NYT klimspektakel

instant update: net even naar beneden gewandeld om vanuit straatniveau een kijkje te nemen. Die gast weet echt waar hij mee bezig is zo te zien. Het klimmen gaat hem ook op een hoogte van zo’n 250 meter nog redelijk gemakkelijk af. Het volk op 8th Ave wacht rustig af totdat hij naar beneden valt, want daar gaat ‘t natuurlijk allemaal om.

update II: hij is boven. Het blijkt om de Franse Alain ‘spiderman’ Robert te gaan. Zo’n wereldverbeteraars-tiepje. Afschuwelijk volk. Negeren dus. Next…

terug naar blog