Feest

Door Jules Janssen • Tuesday 10 June 2008

Feest natuurlijk vanwege de overwinning van ‘onze jongens’ op de Azzurri. Heerlijk. Met Lars & Berry heb ik in een lokaal kroegje met volle teugen zitten genieten van het spektakel. Een stukje verderop aan de bar zaten een aantal Italianen, maar die waren voor het eind van de wedstrijd ineens verdwenen.

Maar ook zondag was ‘t hier al feest: de Puerto Rican National Day Parade. In het kort komt dat neer op een soort carnavalsoptocht over 5th avenue waar dan 2 miljoen Puerto Ricanen naar staan te kijken, vlaggen, zingen, dansen en schreeuwen. Prachtig.
In het iets langer komt het er op neer dat ‘t gewoon heel gezellig is. Om een of andere reden zitten er een heleboel Boricua’s, zoals ze zichzelf noemen, in New York en eenmaal per jaar houden ze een optocht. Dit jaar was dat bovendien ook nog eens de vijftigste keer, dus werd er nog eens extra groots uitgepakt. In een slinger die wellicht wel 3 uur geduurd heeft kwamen allerlei J Lo’s, Fat Joe’s en andere look-a-likes voorbij om het massaal toegestroomde publiek te herinneren aan hun afkomst.

terug naar blog