Washington weekend

Door Jules Janssen • Wednesday 21 May 2008

Het is dinsdag, en sinds mijn laatste post zijn er een aantal omstandigheden gewijzigd. Zo zijn mijn lieve zusje en meneer Vervoort inmiddels weer aangekomen in Nederland en hebben ze plaats gemaakt voor het illustere duo Roelofs/Gubbels. Ook ben ik gewoon weer oud & vertrouwd in ‘the City’, alwaar het weer weer te wensen overlaat.

Washington was prachtig. Het feestje van afgelopen vrijdag was waanzinnig: zoals ik al had voorspeld een typisch Zweeds mooie-mensen feestje. En dat dan boven op het dak met een prachtige view op Washington. Absoluut de moeite waard. Daarna nog even met behulp van een VIP-kaartje de complete rij bij ‘the Park’ lachend voorbijgewandeld om daar even rustig af te borrelen met de DC incrowd.

Zaterdag heb ik met A-m & Frank de stad verkend. In één woord: wennen. Wennen aan die enorme rust. Maar hoe dichter je bij de lokale hot-spots in de buurt komt, hoe meer drukke Aziaten er vanzelf ook rondrennen. In de fotohoek vindt u een aantal foto’s van deze plekjes.
‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een gezellig restaurantje om de hoek. Iets later op de avond zijn we daar wederom teruggekeerd om te genieten van een paar pilsjes toen dit restaurant ineens omgebouwd bleek te zijn naar een uiterst vermakelijke kroeg.

Capitol Police action godmode Justice Kennedy

Zondag kwam ongeveer op hetzelfde neer, met de weersomstandigheden als kleine uitzondering. Ook in DC konden ze het niet drooghouden. Desalniettemin een prachtige stad, die ik zeker wil aanbevelen bij een iedereen die van plan is de States aan te doen. Extra-gratis museum tip: ‘Newseum‘, een museum over het nieuws.

Zoals gezegd zit ik op dit moment weer gewoon in New York. De werkdag zit erop en omdat het nu toch al 11 uur is denk ik dat het tijd wordt om maar een pilsje te gaan drinken met Sven & Sil. Proost…

terug naar blog