Sex en de stad

Door Jules Janssen • Thursday 29 May 2008

Vraag me niet waar ik de hele tijd mee bezig ben, maar het lijkt alsof ik ineens een stuk drukker heb gekregen. Waren het nou Sven & Sil die een boel tijd opeisten, het werk, de hobbies of toch gewoon mijn allerliefste vriendinnetje die hier nu inmiddels ook een week verblijft? Anyways, genoeg om handen dus.

Afgelopen week was – mede dankzij het bezoek – er weer eentje voor in de boeken. Genieten van de stad in optima forma: goed eten, af en toe een drankje, heerlijk relaxen in verschillende parken met 27 graden op de knikker, een bezoekje aan de Yankees en ga zo maar door. Machtig. Bijgaand een aantal foto’s als bewijsmateriaal.

Deze week staat compleet New York zo’n beetje in het teken van Sex & The City. De film van deze nog altijd ontzettend populaire tv-serie (waarvan ik overigens nog steeds de fun niet snap) gaat morgen in première en dat wordt overal uitgebreid behandeld en toegelicht. Natuurlijk in de vorm van een heel aantal filmrecensies, roddels en al het andere gebruikelijke filmjournalisme. Deze keer is er echter meer aan de hand. Voor de echte fans / freaks is er bijvoorbeeld een bustour langs alle hotspots uit de film. De Magnolia Bakker in Greenwich is er eentje van. Toen ik daar een tijdje geleden toevallig langskwam vond ik ‘t al opvallend druk. Nu is ook duidelijk waarom.

Maar er zijn ook tips om de SATC-madness te vermijden, waarin ik leer dat vanaf morgen Bryant Park waarschijnlijk nóg meer een attractie is, terwijl ik daar net gewoon nog rustig op een huge scherm de Yankees heb zien spelen.
Gelukkig komt Hanneke precies op tijd om samen met Josine van deze ongetwijfeld mooie film te gaan genieten. Ik neem even rust.

Door recente belastingwijzigingen is NYC trouwens weer helemaal hip in filmwereld. Deze zomer stikt het hier van de filmopnamen, waaronder zelfs een aantal goede. Ik sta de komende weken waarschijnlijk dus uiterst subtiel op de achtergrond een beetje de toevallige passant van Uma Thurman, Denzel Washington en Ben Stiller uit te hangen.

terug naar blog