Overleven in NYC

Door Jules Janssen • Tuesday 13 May 2008

Los van het feit dat het niet verstandig is om ‘s nachts in een (bijna) verlaten metrotrein in slaap te vallen is het ook financieel niet altijd even makkelijk om te overleven in New York City. Zeker als je zonder creditcards en andere bankpasjes komt te zitten.

Zoals bekend is het New York niet de goedkoopste stad op aarde, maar met enkele tactische inkoopbeslissingen kom je hier toch een heel eind. Al zul je daar wel af en toe iets voor moeten opgeven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in plaats van een potje Hero confiture (jam dus), dat hier momenteel 5 dollar de 250 gram doet, te kiezen voor de goedkopere Smuckers variant (2.39 voor 340 gram). Goede deal, zo op het eerste gezicht. Bijkomend nadeel is wel dat je dan op pure gelatine met een kleurtje zit te knagen in plaats van een marmelade van handgeplukte vruchten van A-kwaliteit.

U zult begrijpen dat ik zonder al te veel wikken en wegen weer redelijk snel terug was bij het vertrouwde merk dat we ook in Nederland kennen. Ik kwam er van de week trouwens achter dat het ook heel goed mogelijk is om die vertrouwde en typisch Nederlandse producten gewoon over te laten vliegen. De mensen achter RealDutchFood sturen voor een euro of dertig al die lekkernijen – die ineens ook het driedubbele kosten – gewoon keihard de oceaan over… Ja, ik denk dat ik die twee maanden nog wel kan wachten.

terug naar blog