Leuker kunnen we ‘t niet maken…

Door Jules Janssen • Sunday 11 May 2008

De Amerikaanse variant op de belastingdienst, de IRS, is twee weken geleden begonnen met het uitdelen van ruwweg 110 miljard dollar. Helaas voldoe ik met mijn J-visum niet aan de eisen, maar een kleine 130 miljoen trouwe belastingbetalers hier hebben recent minimaal 600 dollar ontvangen. Gewoon zomaar. Is leuk. En omdat de staatschuld van de Verenigde Staten toch pas 9 biljoen bedraagt kan dit beetje wisselgeld aan krediet er natuurlijk nog wel bij.

Natuurlijk is het uiteindelijk allemaal bedoeld om de trieste economie weer een beetje aan ‘t rollen te krijgen. Als de mensen nou allemaal braaf koelkasten, tv’s en andere investeringen gaan doen, zou dat zomaar genoeg kunnen zijn om een verschrikkelijke depressie te voorkomen. Of het allemaal wel zo gaat werken is nog de vraag, maar op ‘t werk verwachtten ze dit weekend een erg gezellige en vrijgevige sfeer in de lokale kroegen.

Nog even over die 9 biljoen staatsschuld. 9 biljoen is niet echt een getal waar we dagelijks mee te maken hebben en daarom is het wellicht makkelijker om in tijd uit te drukken. Als Amerika nu zou beginnen met elke seconde een dollar van de 9.000.000.000.000 terug te betalen, zouden ze in het jaar 290007 zo ongeveer klaar zijn.

terug naar blog