Lalala… geld

Door Jules Janssen • Tuesday 8 April 2008

Zaterdagavond was ik uitgenodigd voor een – achteraf gezien – heel erg gezellig feestje bij een collega thuis. De reden voor het feestje is me nog steeds niet helemaal duidelijk, maar dat leek het gros van de bezoekers niet zo veel uit te maken.

Het thema was “the 80’s” en daar was, buiten de uitermate foute maar lekkere muziek, door enkele gasten vrolijk gehoor aan gegeven. De drank vloeide rijkelijk, er werd gedanst, er werd gezongen, toppie feestje al met al.
80s party

Tot zover het goede nieuws. Uiteindelijk kwam er aan dit feestje ook een eind en werd het, rond de klok van half 6, tijd om naar huis te gaan. Hup, met je zatte gezicht de metro in en op weg naar Brooklyn, zo dacht ik. Rond 8 uur in des morgens werd ik echter wakker ergens midden in Queens. Inmiddels was een toevallig passerende straatcrimineel zo vriendelijk geweest om me te ontdoen van mijn portemonnee. En bedankt. Natuurlijk was ik zo slim geweest om in die ene portemonnee mijn complete verzameling bankpasjes en creditcards mee te nemen, waardoor ik vanaf dat moment met 9 dollar mezelf moet zien te redden. En bedankt.

Ik kom dan ook net terug van een niet onverdienstelijke avond zingen op het station van Times Square. Met een beetje creativiteit kom je hier in New York een heel eind. En nu op naar mijn stekkie onder Brooklyn Bridge. Als ‘t goed is houdt Jimmy me een plaatje vrij in die grote LG tv-doos. Sympathieke gast.

terug naar blog