Elton John

Door Jules Janssen • Thursday 10 April 2008

One night only. En wat voor een night.

Allereerst was er wat gehannes omdat ik mijn creditcard waarmee ik het ticket had gekocht natuurlijk niet bij me had. Na wat gediscussier of ik überhaupt wel binnen mocht komen ging ineens een aparte deur open en werd ik samen met wat senators en hun strakgetrokken vrouwen naar binnen gesluisd. Ik heb nog steeds geen idee hoe en wat precies, maar dat boeit natuurlijk niet.

Zoals was te verwachten op deze ‘Hillary Clinton fundraising night’ (die trouwens 2,5 miljoen netto heeft opgebracht!) werd er eerst wat heen en weer gespeecht door een of andere campagneleider, daarna Bill en als laatste Hillary Clinton over het feit dat mevrouw Clinton toch echt de enige juiste kandidaat is voor het presidentsschap. Zo’n speech zit overigens redelijk makkelijk in mekaar: Noem een willekeurige (plaats)naam, steek een vuist in de lucht en iedereen begint te klappen en te schreeuwen. De zaal zat dus echt vol met Hillary aanhangers. Wonderbaarlijk.

Gelukkig duurde deze propaganda niet al te lang en kon het concert beginnen. Ruim twee uur lang non-stop wel te verstaan. Eén piano, één Sir Elton John en een overweldigende golf van muziek. Rocketman, Daniel, Bennie and the Jets, Tiny Dancer tot aan Candle in the Wind, ze passeerden natuurlijk allen de revue. En nogmaals, zonder pauze. Prachtig. Voor eenieder die toevallig binnenkort in Las Vegas is, zorg dat je hem zeker gaat zien.

terug naar blog