Vastelaovend

Door Jules Janssen • Sunday 30 March 2008

Vandaag ben ik voor de verandering eens een zondagmiddag gewoon lekker in Bay Ridge gebleven. Ik verwachtte daardoor een zeer rustig verloop van de dag, maar daar is zojuist verandering in gekomen.

Terwijl ik op weg was naar de plaatselijk laundry om mijn wasgoed op te halen bleek namelijk dat ik nét het einde van de Saint Patrick’s Parade had gemist. Een soort van Ierse carnavalstraditie, die hier met volle teugen wordt gevierd. Nu hoor ik u denken: ‘dat was toch twee weken geleden?’ Klopt inderdaad, maar hier in Bay Ridge vieren ze het gewoon twee weken later. Slimme zet van de locals, want u snapt natuurlijk dat ze zich op de officiële feestdag ook al helemaal vol hebben laten lopen. Tweemaal feest, tweemaal de vreugde. Eén vlieg in twee fantastische klappen, als u wil. Ik heb nu inmiddels wel erg veel trek in een biertje gekregen.

Hieronder een foto van de staart van de optocht. Niet echt bizar goede kwaliteit, maar de boodschap is duidelijk. De oplettende kijker valt natuurlijk ook direct op dat het hier echt heel lekker weer is. Ja, het leven is zwaar hier joh.

Saint Patrick @ BayRidge

terug naar blog