Subway live

Door Jules Janssen • Monday 3 March 2008

De makkelijkste en snelste manier van hier (Bay Ridge) naar Manhattan is de subway. En eigenlijk is het sowieso wel de makkelijkste manier van vervoer hier. Waar je ook naartoe moet in New York. Elke dag vervoert het systeem meer dan 5 miljoen mensen. Veel van deze brengen de trip lezend door. Lezend in kranten en boeken in een enorme diversiteit aan talen. Ook zie je hier veel PSP’s, Gameboys en natuurlijk een heleboel iPods.

Gelukkig zijn er ook altijd wel een paar figuren die een beetje leven in de brouwerij brengen. Zoals die creatievelingen die de lelijkste handtasjes, leegste batterijen en andere troep proberen te verkopen. Ook leuk zijn die armoedzaaiers die compleet niet kunnen zingen, maar toch het gore lef hebben om een zakcentje te vragen voor hun gejengel.
Er wordt trouwens ook goede muziek gemaakt in the underground. Zo zijn er in het enorme station bij Times Square meestal wel leuke straatartiesten te vinden.

Schitterend was ook zeker de kerel die gisteren in een bijna lege metro gezellig zat mee te zingen met de clips die hij op zijn laptop afspeelde. De kwaliteit van het filmpje is bagger, maar het gaat om ‘t geluid natuurlijk.
Helaas heb ik geen footage van een moment dat ongeveer 5 minuten later plaatsvond. Toen kwam namelijk een van die voornoemde armoedzaaiers binnen die een centje wilde bijverdienen met een of andere Christelijke hymne. Meneer met de laptop had door zijn hoofdtelefoon echter niets in de gaten en verbraste het complete optreden van de B-artiest. Heerlijk.

terug naar blog